Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

standardowe pytanie...czy jest możliwa zmiana klimatyzacji z 2 na 4 strefową??

Wiem, że trzeba dodatkową dmuchawę w panelu środkowym, panel sterujący z tyłu, nawiewy w słupki z tyłu i z przodu inny regulator ale nie potrafię znaleźć informacji dot. sprężarki i samej nagrzewnicy? Pasuje z 2 strefowej czy jest inna?

Opublikowano

Sprężarka i nagrzewnica jest ta sama, polecam http://www.realoem.com/bmw/pl/select

Tylko po co ci to? Miałem w swojej f10 i jedyny plus to ładniejsze kratki z przodu. Na prawdę wierzysz, że można ustawić 4 strefy w samochodzie? :)

Jeśli trzeba dołożyć dodatkowe kanały w słupkach, w tunelu i wiązkę do tylnego panelu, inne kratki, kodowanie to jest to rzeźba kompletnie bez sensu.

Opublikowano

Miałem w poprzednim samochodzie 4 strefową klime i teraz dzieci bardzo marudzą.

Dużo wydajniejszy był nawiew z tyłu prawdopodobnie z powodu dodatkowej dmuchawy jaka była dedykowana na tył.

Może ktoś z Was taki temat przerabiał i może się wypowiedzieć czy jest to możliwe do zrobienia.

• 1 miesiąc temu...