Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

ja juz też po zabiegu !!!!

Opona DUNLOP SPORT MAX TT PRZÓD 225/45/17

TYŁ 245/45/17

FELGA M DOUBLE SPOKE 194 BMW

http://img90.imageshack.us/img90/7051/dsc02512v.jpg

Pzdr.

A propos jak ktoś chce mam felgi 16 do sprzedania ORYGINALNE oczywiście - piszcie na Priv , bo mnie tu za niby reklame ścigają :norty:

Pzdr.

Edytowane przez puma1977
Opublikowano
Witam,

ja juz też po zabiegu !!!!

Opona DUMLOP SPORT MAX TT PRZÓD 225/45/17

TYŁ 245/45/17

FELGA M DOUBLE SPOKE 194 BMW

http://img90.imageshack.us/img90/7051/dsc02512v.jpg

Pzdr.

Pzdr.

ladne, tylko ta tylna opona :cry2: (po co taka wielka, stracisz na niej ~0,5s do 100km/h :mrgreen: )...lekko przyciemnione szyby wg mnie b.pasuja do czarnego koloru auta ale po zdjeciu jakie zamiescil Arnold z biala bejca w pakiecie PERFORMANCE zadne auto juz nie robi na mnie wrazenia (jezeli chodzi o wyglad....)po prostu CUDO....pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
stracisz na niej ~0,5s do 100km/h :mrgreen: )...lekko przyciemnione szyby wg mnie b.pasuja do czarnego koloru auta ale po zdjeciu jakie zamiescil Arnold z biala bejca w pakiecie

Taaak, będzie musiał pchać odrazu :twisted: Nie dajmy się zwariować, przynajmniej nie zrywa przyczepności na pierwszym i drugim biegu.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Rufio,

bardzo pozytyw wygląd - jak najbardziej pasuje do twojej charakterystyki auta......

Ja w touringu głupio bym wyglądał na 19-stkach

A propos ......czy to W-wa otrobramska?

:norty:

P.S. JAK WRZUCIĆ FOTE A NIE LINK? :mad2: BO MAM ZAĆME :duh:

WRZUCAJCIE FOTKI :wink:

Opublikowano

A propos ......czy to W-wa otrobramska?

tak

Ja codziennie jestem w PROMENADZIE to kumam ten street :cool2:

Pzdr. Pykne światłami jak cie mine :mrgreen:

Opublikowano
z tyłu 255/30 R19 :8)

Jeszcze niższe od moich :) Ja mam 255/35/18 na Runfltach, więc przypuszczam że już bardziej twardo się nie da :D Pewnie będzie nie duża różnica.

Według mnie autko jest przystosowane do takich kół i u mnie zawias w miare dzielnie znosi Polskie drogi, tylko ta szerokość opony nie lubi Polskich kolein. Nie wiem czy też masz takie odczucie, ale na zime miałem wszystkie 225/45/17 i jak założyłem te to w koleinach czuje sie jak bym miał jakies magnesy... :mrgreen: :duh:

Do sprzedania:

Opublikowano
kolego paputek, ale ty pytania zadajesz....

załóż takie koła i zobacz czy wejdą.. spytaj swojego wulkanizatora skoro ci tak codownie doradza...

ludzie na forum stosują się do tego co mówi producent a ty tutaj cudujesz... sprzedaj to bmw i kup sobie poloneza, wsadz tam opony profil 80 albo 90 i bedziesz zadowolony...

jaki sens toczyć dalej tą dyskusję?

Popieram :cool2:

Dawaj do forum felgi na lato ..........................tam już mocna galeria tychco zmienili ....... :norty: wrzucaj tam fote.......nie kłóć się tu :lol:

Pzdr.

Opublikowano
Dokładnie oponki takie same, zawieszenie mam sportowe, a koleinami różnie jak jest bycza to czuje jak ciągnie w porównaniu do 225. ale nie jest źle...

Do sprzedania:

Opublikowano
stracisz na niej ~0,5s do 100km/h :mrgreen: )...lekko przyciemnione szyby wg mnie b.pasuja do czarnego koloru auta ale po zdjeciu jakie zamiescil Arnold z biala bejca w pakiecie

Taaak, będzie musiał pchać odrazu :twisted: Nie dajmy się zwariować, przynajmniej nie zrywa przyczepności na pierwszym i drugim biegu.

Dokładnie tak :cool2: Zgadzam się z tobą KoKoS.

Dla mnie też opony im szersze na tylniej osi tym lepiej.

Denerwują mnie już te 16-tki. Wiadomo na zime jak znalazł zwłaszcza w oryginale ale lato...

... już nie mogę się doczekac jak je ściągne z auta.

Opublikowano
z tyłu 255/30 R19 :8)

Jeszcze niższe od moich :) Ja mam 255/35/18 na Runfltach, więc przypuszczam że już bardziej twardo się nie da :D Pewnie będzie nie duża różnica.

Według mnie autko jest przystosowane do takich kół i u mnie zawias w miare dzielnie znosi Polskie drogi, tylko ta szerokość opony nie lubi Polskich kolein. Nie wiem czy też masz takie odczucie, ale na zime miałem wszystkie 225/45/17 i jak założyłem te to w koleinach czuje sie jak bym miał jakies magnesy... :mrgreen: :duh:

Do krajowej rady dróg i autostrad..................POSZERZMY KOLEINY !!! :lol: :wink:

Opublikowano

Dokładnie tak :cool2: Zgadzam się z tobą KoKoS.

Dla mnie też opony im szersze na tylniej osi tym lepiej.

Denerwują mnie już te 16-tki. Wiadomo na zime jak znalazł zwłaszcza w oryginale ale lato...

... już nie mogę się doczekac jak je ściągne z auta.

:D tak :D pwenie przy tak ekstremalnym silniku(163KM,320Nm),seryjna guma(205/55/16)nie ma szans i sciera sie do 0 (zera) w ciagu 1 dnia :cool2:

czytajc ktorys raz caly watek (felgi/opony) w mojej glowie powstal podzial Uzytkownikow/Forumowiczow BMW na:

1)"normalnych" :cool2: jezdzacych w rozmiarze firmowym (wersja/silnik/kola),ktore daja optymalny kompromis wyglad/osiagi,

2)"porypancow" :evil: (takich jak ja :mrgreen: ), ktorzy walcza o kazda 0,1s i chca z zwyklego auta zrobic "wyscigowke" :duh: ,

3)"lanserow" :cool2: ,ktorzy olewaja osiagi i patrza na wyglad zewnetrzny.

i cale szczescie, ze mamy tyle aut/gustow/wzorow do nasladowania/wlasnych pomyslow :cool2: nasze auta sa ROZNE, WYJATKOWA i najwazniejsze podobaja sia ich Wlascicielom :cool2: :cool2: pozdr.

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Są jeszcze tacy dla których ważny jest wygląd, trakcja ( przyczepność szerokiej gumy jest lepsza :!: ) i osiągi.

Możesz mówić jak chcesz, lanserzy nie lanserzy, ale samochód musi też mi się podobać i to chyba nic dziwnego, z resztą po to kupiłem Coupe.

Tym bardziej że wszyscy tu mamy rozmiary przewidziane przez BMW, u mnie producent zaleca 255/35/18 więc nie wiem o co piana :D

W Range Roverze mam 255/50/19 i tam mam komfoft...

Do sprzedania:

Opublikowano
Są jeszcze tacy dla których ważny jest wygląd, trakcja ( przyczepność szerokiej gumy jest lepsza :!: ) i osiągi.

Możesz mówić jak chcesz, lanserzy nie lanserzy, ale samochód musi też mi się podobać i to chyba nic dziwnego, z resztą po to kupiłem Coupe.

Tym bardziej że wszyscy tu mamy rozmiary przewidziane przez BMW, u mnie producent zaleca 255/35/18 więc nie wiem o co piana :D

W Range Roverze mam 255/50/19 i tam mam komfoft...

nikogo nie chcialem/chce urazic, moze uzylem zlego okreslenia "lanserzy" moze powiennienem uzyc "esteci"...nie znam sie zbyt dobrze ale chyba nie ma wersji (przynajmniej) w dieslu aby BMW zalecalo ogumienie 255/35/18, jest taki rozmiar dopuszczany ale nie zalecany...co do osiagow/trakcji nie bede sie juz wiecej wypowiadal :mrgreen:widze, ze kazdy wie lepiej :cool2: proponuje pojedz/cie kiedys na zamkniety tor/droge/parking zaloz/cie rozne kola (duze/male/waskie/szerokie....ale wszystkie z rozmiarow dopuszczalnch przez producenta), zainstaluj/cie sprzet pomiarowy, porownaj/cie wyniki i wyciagnij/cie wnioski (jeden prawidlowy juz mamy: w przypadku suchej nawierzchni przyczepnosc w zakrecie jest wieksza na szerszej oponie i wiekszej feldze, zostalo jeszcze kilkanascie mozliwosci :cool2: ....)

"piany" zadnej nie ma :duh: wielkie sorrki dla wszystkich, ktorych ewentualnie urazilem :mad2: pozdr.

było:

Opublikowano

Kurde sorry z góry za moje zdenerwowanie

Do kolegi AO

1

tak pewnie przy tak ekstremalnym silniku(163KM,320Nm),seryjna guma(205/55/16)nie ma szans i sciera sie do 0 (zera) w ciagu 1 dnia

- Jakbym chciał to opone z moim malutkim silniczkiem moge zedrzeć nie w dzień ale w 10 minut.

2

nikogo nie chcialem/chce urazic, moze uzylem zlego okreslenia "lanserzy" moze powiennienem uzyc "esteci"...

- Nie chciałeś ale za każdym razem to robisz swoim jednym i tym samym stwierdzeniem że po co ten rozmiar że tobie sie to nie podoba że twoim zdaniem małe jest piękne idt i& itp

Chodzi mi tu też o to że jeżeli raz się wypowiedziałeś co tobie się podoba to juz każdy zna twoją opinie na ten temat i nie musisz nawracac ciągle tematu :!:

3

i cale szczescie, ze mamy tyle aut/gustow/wzorow do nasladowania/wlasnych pomyslow nasze auta sa ROZNE, WYJATKOWA i najwazniejsze podobaja sia ich Wlascicielom pozdr.

- Za każdym razem piszesz że każdy ma swój gust a chwile potym znowu piszesz że dla ciebie jest to do bani

4

nie znam sie zbyt dobrze ale chyba nie ma wersji (przynajmniej) w dieslu aby BMW zalecalo ogumienie 255/35/18, jest taki rozmiar dopuszczany ale nie zalecany...

- Skoro na tablicce jest wypisane tzn że BMW przetestowało i można takie założyc bez konsekwencji dla samochodu niewliczając tego jak kto jeźdz. Co jest dopuszczone w tym wypadku jest zalecane :!:

http://img42.imageshack.us/img42/168/27032010777.jpg

5

"piany" zadnej nie ma wielkie sorrki dla wszystkich, ktorych ewentualnie urazilem pozdr.

- Na koniec powielam to samo. Sorry

Chodzi mi o to że takie forum jest dla wszystkich gdzie wymienia sie różne doświadczenia, sugestie...

Jeśli komuś sie coś nie podoba niech to delikatnie zaznaczy a nie wałkuje w kółko to samo :!:

Ja szanuje twoja opinie na temat felg i choć jest zupełnym przeciwieństwem mojej to nie natrącam wszędzie że to jest beznadziejne jak dla mnie. Choć teraz dla wytłumaczenia tak powiedziałem :roll: .

No tyle z mojej strony.

RULEZZZ :mrgreen:

Opublikowano

AO na wilgotnej nawierzchni szersza opona i większa felga też ma lepszą przyczepność, co innego dzieje się w kałużach i koleinach zalanych wodą KTÓRYCH BYĆ NIE POWINNO ! m.in. w czechach, austrii, niemczech teraz już nawet na Słowacji maja drogi a nie tak jak u nas jakies ścieżki i tam mokra koła zachowuje się tak jak powinna. U nas w Polsce, zgodzę się że jak szeroką gumą wpadniesz w kałuże albo koleine to można się spocić ale pytanie gdzie kto ile jeździ i jak jeździ... Może u nas też doczekamy sie kiedyś na drogi... wyprofilowanej, oddrenowanej, z poboczem etc. :roll: Marzenie hehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A tak swoja drogą to tak czy srak duże koła mi się podobają :twisted: Jak widzę trójkę albo piątkę na 16'' z gumą 55 to nie wiem co mam myśleć :oops: czy na felgi nie starczyło czy ktoś wogóle nie patrzy na estetyke... chyba że ma firmówke.

Do sprzedania:

Opublikowano
Kurde sorry z góry za moje zdenerwowanie

Do kolegi AO......

No tyle z mojej strony.

RULEZZZ :mrgreen:

Kolego klagosz jako jeden z modertaorow (chyba jestes???) forum uznawanego przez BMW GROUP powinnienes trzymac troche wiekszy dystans do "wypowiedzi" zwyklych czlonkow...chyba jednak urazilem :duh: , wiec jeszcze raz przepraszam :cry2: :cry2: wiecej nie bede... :mad2: a, ze Ci sie moje felgi/kola nie podobaja czy tez 99,9% innym ludziom na swiecie :mrgreen: to mnie nie rusza :mrgreen: podobaja sie mi i to dla mnie jest tylko istotne (nie zakladam/lem postu "czy podobaja sie Wam moje przyszle felgi bo nie wiem czy moge kupic :?: ), tak jak pisalem i co zapamietales (czyli bylo warto) gust jest indywidualny

AO na wilgotnej nawierzchni szersza opona i większa felga też ma lepszą przyczepnośći... Może u nas też doczekamy sie kiedyś na drogi... wyprofilowanej, oddrenowanej, z poboczem etc. :roll: Marzenie hehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

patrzac na Twoje auta, ich ilosc oraz jakosc :cool2: wnioskuje, ze na "chleb nie brakuje", jak bedziesz kiedys sie nudzil to zachecam to wziecia udzialu w kursach typu: "doskonalenie techniki sportowej jazdy" tam juz nie jakis "cham AO" tylko prowadzacy kurs powie/pokarze/da przetestowac auta z roznymi kolami i wtedy moze przypomnisz sobie, ze kiedy juz ktos o tym wspominal i mial inna opinie m.in. na temat zachowania opony na mokrym...

A tak swoja drogą to tak czy srak duże koła mi się podobają :twisted:

mi tez :cool2: :cool2:

ja zakonczylem juz w 100% watek o "kolach", wiec nie bede juz nudzil, z przyjemnoscia jednak bede patrzyl na fotki kolegow zamieszczajacych sowje auta, pozdr.

było:

Opublikowano

- Skoro na tablicce jest wypisane tzn że BMW przetestowało i można takie założyc bez konsekwencji dla samochodu niewliczając tego jak kto jeźdz. Co jest dopuszczone w tym wypadku jest zalecane :!:

5

Zgadzam się w 100% i nigdy nie montuje innego ogumienia jak zalecane przez producenta auta.

U mnie podobnie jak u ciebie zalecanym rozmiarem jest 225/40/18 a tył 255/35/18. Za to minimalnym rozmiarem jaki mogę zainstalować jest 225/45/17 na każdej osi. Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego klagosz jako jeden z modertaorow (chyba jestes???) forum uznawanego przez BMW GROUP powinnienes trzymac troche wiekszy dystans do "wypowiedzi" zwyklych czlonkow...chyba jednak urazilem :duh: , wiec jeszcze raz przepraszam :cry2: :cry2: wiecej nie bede... :mad2: a, ze Ci sie moje felgi/kola nie podobaja czy tez 99,9% innym ludziom na swiecie :mrgreen: to mnie nie rusza :mrgreen: podobaja sie mi i to dla mnie jest tylko istotne (nie zakladam/lem postu "czy podobaja sie Wam moje przyszle felgi bo nie wiem czy moge kupic :?: ), tak jak pisalem i co zapamietales (czyli bylo warto) gust jest indywidualny

Nie jestem moderatorem :nienie: Moderatorami są inni koledzy.

Nie uraziłeś ani nie wkurzyłeś :roll: I nie płacz :wink:

Nie napisałem że mi się nie podobają tylko że nie podoba mi się twoje wałkowanie jednego i tego samego tematu że ty nie uznajesz dużych felg w swoim samochodzie bo wolisz mieć 0,5s wiecej do setki i jesteś super doświadczonym kierowcą a jakby co to wiedz że sam mam 16' na zime :twisted:

Jeśli piszesz że każdy ma indywidualne upodobania więc niech tak zostanie.

Ja wole duże a ty małe :norty:

I ja teraz też kończe.

Sorry jesli uraziłem.

Nie bądźmy wrogami tylko kolegami :cool2:

Opublikowano
Nie bądźmy wrogami tylko kolegami :cool2:

:cool2: szanuje wszystkie gusty i wszystkich uzytkownikow, a Forumowicze sa dla mnie Kolegami nawet jezeli maja inne zdanie :cool2: pozdr.

było:

Opublikowano
:cool2: szanuje wszystkie gusty i wszystkich uzytkownikow, a Forumowicze sa dla mnie Kolegami nawet jezeli maja inne zdanie :cool2: pozdr.

Wzajemnie w końcu się zrozumielismy :cool2:

Pozdr