Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Posiadam BMW E34 525TDS 92r. Autko super,ale ostatnio zauważyłem że mam mokrą ściankę silniką tą od strony kolektora dolotowego. Konkretnie na wysokości pompy paliwa. Wyciek jest prawdopodobnie pod nią/z niej ;(. Ponieważ to mój pierwszy diesel trochę się martwię kosztami i przypadłościami.

Dodam, że wymieniłem wszystkie przewody "od nadmiaru" przy wtryskach bo wszystkie dopadło "stwardnienie pękowate" ;).

TDS-wcy doradźcie gdzie jechać z kochaną bawarką, żeby nie zdarli i żeby naprawalili nie za pomocą młotka.

Dzięki za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam

PawełM.

PS:potrzebna także chłodniczka klimy-model auta jw.

PawełM
Opublikowano

Mozesz przyjechac do mnie Żory-Ślask, znam sie na Samochodach najwyższy stopien z MEchaniki :8)

PS.

Naprawiam samochody wiec mozna do mnie przyjezdzać :cool2:

I nie jestem zadnym złodziejem :8)

Opublikowano
Obys nie jechal do Wojkowic bo to przekrety.W myslowicach jest niezly koles od Beemek,jego specjalnosc to elektronika ale robi wszystko.I nie chodzi mi tu o kolesia ktory ma warsztat obok gieldy.Ten obok gieldy jest spoko ale ma pracownikow partaczy, a ten o ktorym pisze robi sam.MIstrzem swiata wod BMW jest Krystian z Katowic ale tam jest drogo.Do niego nawet Niemiaszki przyjezdzaja robic sprzety bo taniej ich wychodzi.Oto numery telefonow:Myslowice 602269062 i Krystian 503066262.Polecam KRystiana.
Opublikowano

Witam, .. ostatnio przerabiałem podobną przypadłość, przeciekała mi pompa wtryskowa :duh:, przeprowadziłem uszczelnianie jej w serwisie BOSCH - SERVIS, koszt 700 zł. (http://www.bosch-service.pl/)

Z tego co pamiętam to mozna było wymienić jedną uszczelkę co przepuszczała (koszt 130 zł), ale reszta wyglądała nie zawesoło więc zrobiłem komplet. Przy okazji panowie pozytywnie ocenili stan mojej pompy - więc byłem bardzo zadowolony :cool2: .

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
a przypadkiem nie przecieka ci wtryskiwacz sterujacy??????? To bardzo czesty problem w tds-ach i jak on cieknie to zalewa cały blok i nawet potrafia kropelki na tylna klape sie przedostac po podłaodze, ja tak miałem. Wymian wtryskiwacza w sewisie boscha 500zł

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Dzięki za namiary!!!!

Jeszcze tylko wolne w pracy bo o 17 to sie wiele nie załatwi.

Pozdrawiam.

Tez sie zastanwiam nad tym wtryskiem,ale jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o 4 wtrysk z 6, a przy wtryskach u mnie jest sucho, mam zdjętą tą górną pokrywę więc ma 6-tkę na widoku.

Pozdrawiam

PawelM

PawełM
Opublikowano
Witam... przy moim TDS-e robi moj ojciec, i jak do tej pory nie nazekalem ze co spieprzyl :lol: Jesli chcesz to mogłbys podiechac by sie zobaczylo co i jak :D pozdrawiam
Opublikowano

w Częstochowie to ja wiem ;)

ale pracuję i mieszkam obecnie w Dąbrowie Górniczej, a to dla mnie nowy teren.

pozdro

PawełM