Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w sobotę napotkałem problem z ryglowaniem drzwi - ponieważ właścicielem BMW jestem od naprawde niedawna to nie za bardzo wiem co i jak.

Sytuacja wygląda nastepująco (alarm Geparda):

przy zamykaniu z pilota drzwi - zamykaja mi się jedynie drzwi przednie od pasazera (piknięcie na zamknięcie x 2 i po chwili pojedyncze piknięcie - tak jakby jakiś czujnik nie został zamknięty).

Przy zamykaniu z ręki rygielka od strony kierowcy odbija rygiel i wszystkie drzwi oprócz przednich pasazera sie otwierają (podobnie zamykanie z kluczyka).

Czy konieczna będzie wizyta u alarmowca?? Czy dam radę sam cos naprawić?? i Jesli sam to co mogę sprawdzić?

Ciekawe jest to że tylko prawe drzwi pasażera działają normalnie !

pzdr Tomek

Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

Można by zajrzeć do mechanizmów zamykających drzwi,

lekko przsmarować, zobaczyć czy coś się nie odkręciło etc

wygląda to bardziej na mechanikę niż elektrykę.

Pozdr.

D.

Opublikowano

Ok sprawdziłem - wszystko wygląda ok - znalazłem nawet alarm ze sterownikiem do centralnego.

Kable są ok - zastanawiam się czy jakaś czujka od przednich drzwi nie nawaliła? czy są one zlokalizowane w drzwiach czy tak jak w przypadku tyłu w nadwoziu?? A może to sterownik padł??

Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano
Ooj, i u mnie jest to samo! Zamykam z kluczyka, a tu tylko kierowcy drzwi "łapią". Co gorsza, gdy mam zamknięte drzwi pasażera oraz bagażnik, otwiera się jedno i drugie, a tylko kierowcy zamykają:( Muszę potem robić "obchód" i zamykać ponownie. Co z tym zrobić? Dodam, że baba jestem i mogę nie zrozumieć za pierwszym razem;)