Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, naprawiałem u siebie czujnik poziomowania świateł ( pęknięte ramię). Czy po ustawieniu świateł przez diagnostę trzeba robić jeszcze jakąś adaptację i ewentualnie jak to zrobić? Słyszałem różne opinie.
Opublikowano
No właśnie nie jestem pewien, jak włączam światła to reflektory podnoszą się do góry tylko trochę. Po naprawie czujnika ustawiłem światła na stacji. Spróbuję dociążyć tył i zobaczę czy się obniżą.
Opublikowano
Masz dwa czujniki na przednim wahaczu i na tylnym, ja u siebie wymieniałem przedni i nic nie trzeba ustawiać.Chyba że kupiłeś jakiś inny niż orginał o innej długości.
Opublikowano
U mnie kiedyś po podniesieniu i opuszczeniu auta, czujnik musiał się przyciąć, gdyż po opuszczeniu musiałem wyregulować za wysoko położone światła. Niepotrzebnie :D gdyż po ponownym podniesieniu auta wróciły do optymalnej pozycji, tyle że znowu musiałem ustawić :D Ot taka zabawa!