Skocz do zawartości

[E34] Filtr w rogu, co to jest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam E34 2.0 na Vanosie 150km

Mam 2 szybkie pytania, co to jest za filtr w rogu, przy filtrze powietrza, znalazłem fotkę na internecie i zaznaczyłem czerwoną obwódką...

Idą od niego 2 gumowe przewody od góry, w tym jeden do jakiegoś czujnika/przekaźnika, przy przepływomierzu, ten przekaźnik czy co tam jest mam uszkodzony, ponieważ cyka, przy wyłączonym silniku i zapalonym, grzeje się to, oraz rozładowywuje akumulator, jeżdżę z odłączonym.

A filtr ten czy co to jest, mam zarzygany i nie znam nazwy tego oraz tego.

http://iv.pl/images/91616542854476188564.jpg

Nie sugerować się zdjęciem, znalezione na internecie, tylko z widocznym tym czymś :)

Opublikowano

Ok, dizęki darti123, a teraz potrzebuje jeszcze jednej informacji, czy ten elektrozawór od filtra węglowego idący, zawsze cyka, czy to włączony czy wyłączony silnik i czy nagrzewa się?

Od zakupu autka, przez rok nie było nic słychać z nim, ale w ciągu 2 dni, jak zaczął cykać i grzać się, rozładowywał mi akumulator, tak ma być??

Mówię, czy zgaszony silnik czy uruchomiony, gdy podłączony takie są objawy, po 4godzinach postoju i nie uruchamiania silnika, dalej słychać te cykanie pod maską.

Chce się tylko upewnić, czy wszystko z nim w porządku czy jednak nie, oraz jakie są różnice, przy podłączonym elektrozaworze, oraz przy odpiętym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie może cykać gdy silnik nie pracuje.Steruje nim sterownik silnika ale sterownik też musi mieć napięcie żeby podać na zawór.Może skleił się przekaznik od sterownika,biały 5 nóżek.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.