Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , czy jest to możliwe że kiedy wymieniłem aku z oryginała na zamiennik , oryginał był 80 a ja wymieniłem na 85 i po tej wymianie nie zrobiłem adaptacji przez ok. miesiąc , następnie wykonałem adaptację w ASO po czym po ok 2tygodniach IDRIVE zaczął się wyłączać i włączać podczas jazdy -następnie padła klema IBS oraz cewka zapłonu nr 5 . Cewkę wymieniłem i jest ok , jednak idrive dalej miga i dalej pokazuje błąd IBS . Pytanie czy to zbieg okoliczności że tyle spraw elektrycznych w jednym miesiącu padło czy to przez ten akumulator ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E60 E61 potrafi robić figle elektroniczne.Zobacz po podłączeniu auta pod komputer lub w ukrytym menu jakie jest ładowanie lub inne błędy.Klema IBS to częsta usterka tych modeli.Cewki też nie są wieczne i potrafią paść.Co do idriva to może coś nie łączy.
Opublikowano
U mnie rano pokazuje sie ze jest wysokie zuzycie akumulatora, aku nowy zakodowany a w inpie pokazuje ze moze byc problem z klema ibs. Osobiscie sam juz sie zgubilem i nie chce wymieniac czesci za ponad 600zl w ciemno
Opublikowano
Miałem identyczne objawy (info o słabym akumulatorze i błąd IBS). Okazało się, że odłączyła się ta malutka wtyczka od IBS przy akumulatorze. Sprawdzałeś czy tam z podłączeniem jest wszystko ok?
Opublikowano
U mnie rano pokazuje sie ze jest wysokie zuzycie akumulatora, aku nowy zakodowany a w inpie pokazuje ze moze byc problem z klema ibs. Osobiscie sam juz sie zgubilem i nie chce wymieniac czesci za ponad 600zl w ciemno

możesz to sprawdzić odłączając IBS, jak nie będzie rano błędu to bedziesz wiedział co i jak :)

wwo_j
Opublikowano

możesz to sprawdzić odłączając IBS, jak nie będzie rano błędu to bedziesz wiedział co i jak :)

Tzn? Ten ibs to jest ten przewod laczacy klemy?

Opublikowano
Miałem identyczne objawy (info o słabym akumulatorze i błąd IBS). Okazało się, że odłączyła się ta malutka wtyczka od IBS przy akumulatorze. Sprawdzałeś czy tam z podłączeniem jest wszystko ok?

Czy to ta niebieska wtyczka ?

• 3 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Niestety musze odswiezyc temat, kupilem nowy ibs i nadal pokazuje sie komunikat o wysokim zuzyciu energii :-( fakt jest taki ze po wymianie wzroslo ladowanie aku i trzyma sie miedzy 14,8-15,0v, auto sie usypia po okolo 20 minutach