Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pacjent to e46 323i

witam Mam do wymiany przegub elastyczny wału, przegub mam przykrecony tak, że wszystkie śruby mocujące są od strony wału, a nakrętki od strony skrzyni,nie wiem czy to ktoś wymieniał, czy to jeszcze fabryka, na necie czytam, że powinny być, na przemian raz od wału raz od skrzyni. Na realoem pokazuje na przemian, ma ktoś doświadczenie w tym temacie jak to powinno być ? może ktoś wymianiał i coś podpowie, do czego są te strzalki na przegubie?

Podobno jak jest źle przykręcony to szybciej sie zużywa, nie mam z kim porówanac, może ktos zerknie pod swoje auta i zobaczy jak to wygląda.

Jak ktos to wymianiał to prosze o jakis mini poradnik. Z góry wielkie dzieki za pomoc!

Opublikowano
mam jeszcze pytanie odnośnie tulei przedniego wahacza (to ucho z gumą) po założeniu na wahacz do nadwozia przykręca się jak samochód stoi na kołach, czy można przykręcić te śruby jak jest na podnośniku ?