Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam fabryczne naglosnienie tzn radio,navi,tv zmieniarka i komputer ktory pokazuje spalanie i itp (maly ekranik kwadratowy) z tylu w bagazniku mam polke z M5 gdzie fajnie basik daje czadu ale jest male ale tzn wogole prawie wysokich tonow nie ma, tak jak by tylko byly srednie i niskie tony.Wymiana przednich glosnikow w drzwiach cos pomoze? poprzedniej E39 wiem ze byly wymieniane przednie glosniki plus radio kupione nieorginalne i fajnie bylo slychac wysokie tony, nie wiem czy to wina glosnikow czy moze radia?

Opublikowano

A grają Ci w ogóle te wysokotonowe? Może wysiadły, przyłóż ucho.

One nie są jakieś super wydajne, ale powinno je być słychać bardzo wyraźnie.

Opublikowano

nagłosnienie przerabiałem w byłej e39 i teraz x5 e53

głośniki w same w sobie nie są takie złe problem jest w radiu i ewentualnym seryjnym wzmacniaczu, sa -jak dla mnie bardzo słabej jakosci". na poczatku pod seryjne radio wsadziłem wzmacniacz alpine i skrzynie basowa jbl,, powiedzmy ze zaczeło grac.. ale ciagle brakowało wysokich tonów z powodu zbyt małych ustawień na ori. radiu, ,, nastepnie fabryczne radio zastapiłem również alpine i , po odpowiednim ustawieniu pojawiły się piękne wysokie tony i głęboki bas, te zmiany to w e39 aktualnie w x5 robię to samo,, .

Opublikowano
No wlasnie niskie i srednie tony sa ok ale wysokich brak tonow myslalem ze wymienie glosniki z przody w drzwiach i sprawa sie rozwiaze ale widze ze trzeba zmieniac serie takze chyba dam sobie spokoj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobre radio wydobędzie wysokie tony z tych głośników. Winne jest tu radio.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
To nie wiem, ja mam seryjne radio business CD i wysokich tonów jest pod dostatkiem. Brakuje mocno dołu, to fakt, ale góry jest dużo i jest czysta, trudno się przyczepić.