Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym zmienić zawieszenie w swojej E30 coupe z 86r.

Nie orientuje się w zawieszeniach i nie chcę wkładać jakiegoś chińskiego gwintu za 900zl.

Orientuje się ktoś może lub mógłby mi podpowiedzieć na jakich częściach zbudować dobre zawieszenie ?

Chciałbym żeby była trochę niższa i lepiej się prowadziła.

Do tego pod zawieszenie chciałbym dopasować koła.

Silnik i inne części siędzą w niej oryginalne. (318, szpera)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprężyna h&r, Eibach ok -40, do tego amory Bilstein B6 lub h&r. Oczywiście nie zaszkodzi poszukania grubych stabów przód i tył od 325I lub 318IS. Koła najepiej oryginalne 15 BBS, ale jak ma na pokaz to i fajne 17 znajdziesz :)

PZDR>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki, już trochę się rozeznałem.

Mam jeszcze pytanie, czy po obniżeniu samochodu i zmianie felg, będzie problem w rejestracji jako zabytek ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej nie. Amortyzaory i spręzyny spokojnie miesczą się w procencie rzeczy które można wymienić tym bardziej, że są to rzeczy eksploatacyjne. Jeśli chodzi ofegli to grunt by trzymać się oryginalnego wzoru. Ale lepiej się dopytać specjalisty od zabytków w jakim Automobilklubie w okolicy Twojego miejsca zamieszkania. Mają namiary na odpowiednich rzeczoznawców i wyjasnią dokładnie co i jak.

PZDR>

• 4 tygodnie później...