Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zapytam ile robicie na pełnym zbiorniku ?

Ja mam E60 520d 163km często robię trasy kiedyś na pełnym zbiorniku jadąc z prędkośćia 130-140 na godzinę zbiornik 70l zrobiłem 1300km

Dziś pokonując tą samą trase prędkość 130-140 zrobiłem 1080km auto obciążone zawsze tak samo dwie osoby. opony 225/55/16 liczę do zaświecenia się kontrolki na zegarach o konczącym się paliwie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na spalanie ma wpływ lato czy zima, druga sprawa to temperatura silnika - sprawdz w ukrytym menu czy ośiąga 90 stopni i w trasie trzyma tą temperature
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Dokładnie tak termostaty mam nowe i trzyma wcześniej spadała temperatura ważne też jest ciśnienie w kołach, ja mam wszystkie na 2.4
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Tez się zastanawiałem. Pierwszy przejazd ale jadąc bardziej 120 km/h niz 140 zrobiłem na baku ok1300 km.

Potem jakoś nie wychodził mi aż taki dystans.

Myślę że 1 to jakość - moc oktanowa paliwa - im wyższa tym dalej zajedziesz na baku.

Obciążenie, ciśnienie w oponach, i ukształtowanie terenu. Jak tylko zaczna się wzniesienia efekywność zaraz spada.