Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dostałem bardzo atrakcyjną ofertę zakupu x6 4.0d. Auto jest bardzo dobrze wyposażone: m-pakiet, domykanie, ledy, ACC, nawigacja etc. Sama konfiguracja odpowiada mojej piękniejszej połowie, mamy tylko jeden dylemat. Auto ma zawieszenia adaptacyjne m i koła 20 cali rof. Wiem, że jest dużo lepiej niż w starych x6, ale obawiam się porównania z moim a8 na felgach 19 cali. Oczywiście, że będzie mniej komfortowo i to akceptuję, ale mam bardzo złe wrażenia z e70 na takich samych kołach i obawiam się, że będzie nieprzyjemnie. Kolejny problem jest taki, że ten egzemplarz nie ma koła zapasowego, a ja jestem antyfanem rofów i w przyszłości chciałem wrzucić zwykłe opony. Byłbym wdzięczny za feedback odnośnie jazdy x6 w takiej konfiguracji na naszych drogach.

Opublikowano
Bardzo dobre pytanie, właśnie konfiguruję pod siebie x6 i mam zamiar wziąć adaptacyjne zawieszenie m i również koła 20''. Prosimy o pomoc :)

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pewnie juz trochę późno na odpowiedź, ale F16 na 20" felgach z zawieszeniem M jest w dosyć komfortowe. Mam porównanie z F30 w m-zawiasie, to X6 jest dużo miększe.

Jest sztywno, czasami czuć poprzeczne nierówności, ale nie jest twardo.

Nie mam porównania z E70, ale ktoś tu na forum pisał, że w nowej X6 jest lepiej, jeśli chodzi o komfort.

• 4 lata później...
Opublikowano

Mam co prawda 21" i adaptacyjne, ale w stosunku do pierwszej wersji z 19'tkami jest duużo bardziej komfortowe. Mam też F15 na 19 i adaptacyjne - porównywalnie co do komfortu.

Oczywiście, to nie będzie komfortowa limuzyna typu A8 czy BMW serii 7