Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Czy mogę prosić o poradę w temacie uszkodzonego zamka w E90. Mianowicie nie reaguję zamek przy otwieraniu/ zamykaniu samochodu z centralnego zamka, chcę się dopytać czy ktoś z Was miał taką sytuację i czy w takim wypadku lepiej kupić używany zamek czy też zregenerować obecny.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupiłem używany z innym numerem oem tzn, nowszą wersję. Działa już dwa lata. Koszt chyba 75 zł
Opublikowano
u siebie ostatnio wymieniałem, zapłaciłem chyba 40zł za używkę od anglika i działa bardzo dobrze. Musiałem tylko ze starego zamka przełożyć ten drut z ryglem, a to nawet nie minuta roboty :)
Opublikowano
Właśnie od wewnątrz otwieram autko, bądź też od wewnątrz wciskam bolec by zamknąć drzwi. :( Boje się kupić używany , żeby sytuacja się nie powtórzyła...ale jak mówicie, że używane działają ok, to może i ja będę miała tyle szczęścia :) Rozumiem, że mam szukać zamka prawy przód do E90... to starczy czy jeszcze jakimś numerem się posługiwać?
Opublikowano
Korzystajac z okazji podepne sie pod temat kolezanki. U mnie w e90 mam do wymiany zamek z przodu w lewych drzwiach. Nr katalogowy zamka to 7059967 na alledrogo nie ma zadnych uzywek, jedynie gdzies na ebayu z litwy mozna sciagnac jakas uzywke,a cena w aso lekko szokuje i tu sie rodzi pytanie. Czy mozna z innego modelu zamontowac kiedys pisali, ze z e60 podejdzie, z gory dzieki za odp.