Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem mianowicie nie działa mi obrotomierz ekonomizer i świecą się zielone diody od inspekcji. Wszystko było dobrze do wymiany rozrządu aku był wyjęty po włożeniu odpaleniu stał się ten problem. Dodam że zmierzyłem napięcie na 7pinie czarny przewód na biegu jałowym około 8V. Baterie od inspekcji 2.5V. Co jeszcze mogę sprawdzić żeby zdiagnozować usterkę. Silnik M40B18.
Opublikowano
nie wiem jak jest u ciebie ale w moim m20b25 chyba odpowiada za to przewód dodany do kabla wysokiego napięcia pierszego cylindra sprawdz czy po wymianie rozrządu jest dobrze podpięty
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
Temat do zamknięcia. Okazało się że uszkodziły się dwie ścieżki w liczniku na płytce sterowniczej. Skrosowałem i wszystko działa. Zauwarzylem że poprzedni właściciel wkręcił zbyt długi wkręt mocujący licznik i to właśnie on uszkodził ścieżki.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Możesz napisać który to był wkręt? Dzisiaj wyjmowałem szafę i po jej montażu nie działa mi obrotomierz i ekonomizer. Dodam jeszcze że wypinałem aku. CZy to może miec jakiś wpływ?

Opublikowano

Witam,

Naprawione, Dokładnie to samo co u kolegi.za długie wkręty mocujące na dole ramkę z licznikiem.Przerwane 3 scieżki.Polutowane. Obrotomierz i ekonomizer znów działają. Przy okazji sprawdzone baterie. 2,95V. Wszystko smiga. :D