Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Forumowicze,

na wstępie pragnę przeprosić jeśli zamieszczam temat w nieodpowiednim dziale.

Szukam i szukam i niestety nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Zamierzam wymienić do swojej E60 530d z 2003 opony letnie, obecne są R17 245/45 i dobrze się na nich jeździ. Przyznam że gdy zakupiłem samochód już miał na sobie to ogumienie.

Znalazłem na pewnej stronie, że dedykowanymi oponami do mojego samochodu są opony o rozmiarze 225/50 R17. Obawiam się, że samochód straci nieco na wyglądzie przy "takim balonie". Dodam, że samochód ma fabrycznie obniżone zawieszenie.

Reasumując, proszę o radę czy nie wpływa negatywnie na mój samochód rozmiar który obecnie posiadam ? tj. r17 245/45 ?.

Przy okazji, chciałem spytać jakie oponki letnie polecacie , mam na myśli markę do 500 zł za sztukę. Znalazłem sporo opinii pozytywnych o Yokohamie.

Z góry serdecznie dziękuję i proszę o wyrozumiałość.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam takie same koła jak Ty i jest ok.Znakomicie współgrają z zawieszeniem sportowym S226.
Opublikowano

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Podzwoniłem po serwisach i dowiedziałem się, że opcjonalnie 245/45 mogą być, oczywiście RUN FLAT?.

Jakieś specjalnej marki oponki polecasz?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obecnie na lato mam Continental ContiSportContact3 i jestem z nich zadowolony.
Opublikowano
A podejdzie taki rozmiar do e60 opon jak 245/50r17 ? (Rozmiar z e63 felg r17)

Gdzieś przeglądałem w necie i natrafiłem na podany przez Ciebie rozmiar, widniało że pasuje... ale gwarancji niestety nie daje.

Opublikowano

obecne są R17 245/45 i dobrze się na nich jeździ

mam pytanko nie nosi auta w koleinach,ja muszę zakupić opony letnie obecnie jeżdżę na 2255017 a letnie to 2454518,boje się że przy tym rozmiarze będzie kiepsko na nie równych drogach i zakupić 2254518 zawieszenie z m pakietu