Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie dzisiaj padło na czyszczenie zaworu egr. Po jego demontażu okazało się, że pozostały w nim tylko dwa górne króćce (podłączenie do egr i do trójnika). Po filtrze została tylko dziurka. Stąd moje pytanie, czy brak tej części ma wpływ na pracę elektrozaworu, czy tylko jest zagrożenie, że przez ten otworek dostaną się jakieś zabrudzenia...dodam tylko, że szukam winowajcy dużego spalania...auto wkręca się bardzo dobrze, moc bardzo dobra, testy inpą bardzo dobre...jednak potrafi przykopcić...elektrozawór to była ostatnia opcja przed dobraniem się do wtrysków...
Opublikowano

są samochody innych marek(szczególnie starsze),które nie mają filterka i jakoś jeżdżą,ja też jeździłem bez tego filterka (E87 120d) i nic się nie działo,żadnej różnicy nie zauważyłem,też trochę paliła(11L w mieście,skrzynia automat) i czasami zadymiła,wszystkie e46 2,0d moich klientów palą w mieście 8-9L.

mowa oczywiście o elektrozaworze egr a nie o samym zaworze egr.