Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Produkcję mam w 1 tygodniu marca. Jak długo potem trwa dostawa?

Wiem, że u dealera musi być przegląd zerowy oraz rejestracja. Co zajmie im zapewne ze 3 dni w zależności od wolnych terminów.

Opublikowano

Dodam, że x3 f25 dostałem +- 1.5 miesiąca po produkcji, ale ta była w USA.

F30 jest z Monachium.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obecnie ok 2-3 tygodni od nadania numeru VIN do odbioru pojazdu.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po złożeniu zamówienia pod koniec sierpnia auto zostało wyprodukowane 21 września, a do odbioru było po 15 października.
Instagram: @kolczasty
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam pierwszy tydzień marca produkcję. :D

Dealer mi dużo nie obiecuje, w umowie termin wydania auta to 31.03...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odbiór na umowie to maksymalny termin odbioru auta. W 99% jest szybciej. Przeważnie 2-3 tygodnie po zakończeniu produkcji (co jest jednoznaczne z nadaniem nr.vin).

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Ja na umowie mam odbior auta na 15 marca, ale produkcja zostala przesunieta na pozniej i jest planowana na drugi tydzien marca. Dealer mowi, ze odbior bedzie gdzies pomiedzy 21 a 25 marca. Ktos mial takie doswiadczenia? Mozna negocjowac jakies zadoscuczynienie? W sensie jesli to bedzie kilka dni pozniej, to nie ma problemu ale jakby odbior mial byc np. 2 tygodnie po dacie na umowie, to powinni chyba jakis gratis dorzucic, nie?
Opublikowano

A dlaczego takie przesuniecie? Jaki brales silnik?

Ktos jeszcze z was mial opoznienie? Mam nadzieje, ze dostane auto przed swietami :duh:

Opoznienie kilka dni to wg mnie moze jakis gadzet doloza. Ewentualnie zapytaj o auto zastepcze, moze tobie pozycza jezeli chcesz. Z tego co pamietam wg umowy jakies odszkodowania wchodza w rachube po znacznie dluzszym opoznieniu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pożyczą każdemu za 199 netto dziennie.
Opublikowano
Silnik 330i, Sedan. Skąd opóźnienie? Dealer twierdzi, że jest bardzo duży popyt na ten silnik. Jestem trochę poitytowany, ale cóż . Zobaczymy kiedy będzie odbiór.
Opublikowano
330 i zamówiłem w sierpniu a odbierałem w listopadzie. Dealer tłumaczył, że to nowy silnik i wstrzymali transport ze względu na kontrole emisji spalin (w związku z aferą volkswagena). :(
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Silnik 330i, Sedan. Skąd opóźnienie? Dealer twierdzi, że jest bardzo duży popyt na ten silnik. Jestem trochę poitytowany, ale cóż . Zobaczymy kiedy będzie odbiór.

Przeczytaj warunki umowy zamówienia kiedyś było ileś 0,X % za dzień opóżnienia:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
330 i zamówiłem w sierpniu a odbierałem w listopadzie. Dealer tłumaczył, że to nowy silnik i wstrzymali transport ze względu na kontrole emisji spalin (w związku z aferą volkswagena). :(

Dziwne... Ja zamówiłem w ostatnim tygodniu sierpnia i bez problemu auto wyprodukowano 21.09.2015, a odbiór u brokera 15.10.2015 (auto produkowane na rynek polski, z PL instrukcją i menu). Podejrzewam, że to raczej od dealera w głównej mierze zależy. W ZK Motors przy takim samym sierpniowym terminie zamówienia odbiór miałby być wg. nich w listopadzie albo nawet grudniu.

Instagram: @kolczasty
Opublikowano

Dealer ma rezerwacje pewnej puli aut do produkcji oraz może czasem zobaczyć czy nie ma jeszcze miejsca wolnego (jak nie jest nadany numer zamówienia), widziałem to w kompie :).

Także u każdego dealera może być inaczej.