Skocz do zawartości

e36[m50b20] brak jakiegokolwiek uruchomienia silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów otóż problem mój dotyczy silnika m50b20 nie znalazłem nic co mogłoby mi pomoc oprócz tego ze wałkowany jest ciągle temat czujnika położenia walu . Sprawa wygląda tak kupilem autko przyjechałem nim wszystko elegancko wyjąłem aku żeby go naładować włożyłem i samochód nie odpala kreci i kreci i nic sprawdziłem bezpieczniki wszystko ok nie działała pompka i zauważyłem przetarty czujnik położenia walu wiec wymieniłem go na używkę ale ori simensa [100% sprawny przed kupnem odpalałem z niego auto] teraz ewidentnie słychać ze pompka załącza i pracuje jak powinna a silnik jak nie odpalał tak nie odpala i próbowaliśmy na pych ale brak rezultatu na lince pod wpływem ciągnięcia przez samochód normalnie chodził ekonomizer obroty prędkość słychać było ze pompka podaje paliwo nawet spaliny było trochę czuć i to wszystko wiec drodzy forumowicze zwracam się do was o pomoc bo już nie wiem co robić pozdrawiam
Opublikowano
no właśnie po holowaniu tak pomyślałem ale zrobię to jutro jeszcze a moglu gdzieś zware jak podpinalem aku zrobić możne kompa ujebało ;o ?
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mam BMW e36 1.8 92rok, silnik na kopułce, mam ten sam problem, nie odpala, pompka paliwa zapala dopiero jak sie go kreci, odpala dopiero jak sie go holuje, kable zapłonowe zostały wymienione. nie wiem co jeszcze moze mu dolegac, probujemy dojsc do tego ale nic nie pomaga. stało sie to z dnia na dzien, wrocilem do 1 dnia, a nastepnego juz nie chcial odpalic, jest tam zalozona instalacja gazowa 1 generacji. taki samochod zakupilem, cały czas ładnie autko chodzilo a tu nagle takie cos, moze pomozecie co to moze byc, sprobujemy jeszcze wymienic kopułke zobaczymy czy pomoze.