Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Panowie.Kupilem to auto nie dawno .Niestety z ukryta mina.

Silnik jak jest zimmy to przez 5-10 minut pracuje tragicznie.

Wymieniono sprawdzono:

swiece nowe

Cewki nowe

Nowy sonda nr1 wydech

Nowy czujnik polozenia walka rozrzadu(podrobka)

Nowy czujnik polozenia walka korbowego (original)

Sprawdzony rozrzad: lancuch, napinacz

Sprawdzony czujnik temperatury(przeplywka)

Sprawdzona pompa paliwa

Sprawdzano przewody

Sprawdzone czy nie lapie lewego powietrza

Sprawdzono cisnienie na zimnym I cieplym silniku -wszystko wporzadku po 14 barow,

Sprawdzono czy zamiana wtrysku przemiesci blad na inny cylinder...nic nie przemiescilo ,

Zamieiano vanosy wraz z ponowna adaptacja( Tu mam pytanie jesden pokazywal 80 jednostek na inpa ,a drugi 200 jednostek)Moze byc to vanos?

Auto bylo u 3 mechanikow.

Pierwszy powymienial Te pierwsze rzeczy skasowal bledy a auto pracuje tak samo porfel szczyplejszy.....Natomiast kolejnym juz powwoedzialem zeby wymieniali tylko co uwazaja za sluszne tylko Ze nie place za nie zrobione auto.Wiec nie dotykali juz metoda prob I bledow wymieniajac na pale.

Dwoch kolejnych obstawialo

Ze moze to glowica lekko spekkana lub tlok uszkodzony,lub valvetronik caly

Drugi obstawia komputer .Tylko zaden nie byl pewny diagnozy.Co Tu robic z tym/???????Pomocy

INPA .Pokazala mi 3 bledy:

1.

29CE CDKM03 misfire cylinder 2in 4 ignition sequence

P0302 Verbrennungsaussetzer erkannt -zylinder 2

2.

29CC CKMD misfire detection summation error

3.

2A85'CDKANWSE -outlet -Vanos Z czego 3 juz nie pokazuje po skasowaniu

Edytowane przez biceps28
Opublikowano

Ja bym obstawiał na serwomotor valvetronica , cos z jego sterowaniem . Odepnij ten silnik elektryczny na górze pokrywy zaworów i zobacz jak jeździ w trybie awaryjnym .

Jeżeli będzie lepiej to masz winowajce .

Co do braku zapłonu sprawdź kable , które idą do cewek . Czasami się przecierają i potrzeba wymienić wiązkę lub dosztukować je . Sprawdź też czujnik ciśnienia w kolektorze dolotowym .

Opublikowano

Witam .Kolego masz na mysli ta kostke?

Bo odpiolem ja narazie nie moge sie wypowiedziec gdyz nie czuje zadnej zmiany w pracy silnika.Auto jest rozgrzane,ale poczekam do rana i jak bedzie zimny ,to wtedy sie wypowie czy wciaz go dlawi na zimnym.Zauwazylem ,ze bylo tam duzo oleju.Wyczyscilem to i odpowiem Co i jak jutro.

Opublikowano
Cze Bialaalpina jestes WIELKI.Zaoszczedziles mi mnostwo czasu i nerwow uzerania sie z kolejnymi fachurami.Dziekuje :).Auto na zimnym po odpieciu wtyczki normalnie nic nie dlawi sie.To co mam zamowic dokladnie?Ogarne to z kolega jesli nie jest skomplokowana wymiana.
  • 8 miesięcy temu...