Skocz do zawartości

Kontrolka od wtryskiwacza sterujacego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak to jest z ta kontrolka? Gdy wtryskiwacz jest zapsuty to kontrolka ma sie caly czas swiecic czy wogole sie nie zaswieca???
Opublikowano

Witam, informacja z instrukcji seria 3

Świeci krótko w położeniu 2 kluczyka zapłonu (grzanie świec żarowych). Gdy zaświeci podczas jazdy, to elektroniczny układ wtrysku ma usterkę. Samochód, pomijając skrajny przypadek unieruchomienia silnika, może jechać dalej według warunków programu jazdy awaryjnej i ewentualnie z mniejszą sprawnością; powinien jednak jak najszybciej zostać naprawiony przez ASO.

mam nadzieję że pomogłem :8)

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano

:roll2: juz myslalem ze mi wtryskiwacz siada;p w zime kontrolka swiecila sie ok 2sek a teraz jak przekrecam kluczyk to zaswieci sie doslownie na chwilke i gasnie

dzieki za info, pozdro

Opublikowano
Ta kontrolka wskazuje rowniez prace pompy wstepnej (tej w zbiorniku). Rano gdy sie zapala pompa pracuje i gdy wytworzy sie odpowiednie cisnienie przestaje pracowac i kontrolka gasnie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wlasnie

...apropos wtryskiwacza sterujacego, moja e36 zaczela bardzo duzo palic, czy to wlasnie wtryskiwacz sterujacy moze byc tym problemem? Wiem ze pytanie brzmi dosyc ogolnie...ale, sprawdzilem juz wszytko, zostawilem pare ladnych stowek w warsztatach i wszyscy mowia ze jest OK, a samochd pali za dwoch. Czy to wtryskiwacz sterujacy czy moze regolacja pompy? Gdzie to zserwisowac i jaki jest koszt wtryskiwacza sterujacego...

???

Ddzieki

Opublikowano
Mialem ten sam problem, spalanie przy mojej becie tez wzroslo ale nizancznie :) myslalem ze pompa albo wtryskiwasz a okazalo sie ze katalizator byl juz zapchany :lol: po wymianie katalizatora autko jak nowe :wink: