Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,witam!!

Cabrio 88r.320i

Czy jak stoje na wolnych obrotach i mam wciśnięty pedał hamulca i czuje jak po krótkim czasie noga mi wchodzi wraz z pedałem to proszę drogich kolegów,-co puszcza?i na co mam powoli zbierać kase?albo nie powoli tylko raczej szybko.....

Pozdrawiam!

Opublikowano
Wydaje się mi że to może puszczać płyn pompa hamulcowa, jeśli nie ubywa ci płynu i tak się dzieje to ja bym stawiał na pompe. Kupujesz zestaw naprawczy pompy hamulcowej trochę pracy i będzie OK. Koszt takiego zestawu naprawczego to jakieś 15 zł :) Pozdrawiam
Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)
Opublikowano
Wydaje się mi że to może puszczać płyn pompa hamulcowa, jeśli nie ubywa ci płynu i tak się dzieje to ja bym stawiał na pompe. Kupujesz zestaw naprawczy pompy hamulcowej trochę pracy i będzie OK. Koszt takiego zestawu naprawczego to jakieś 15 zł :) Pozdrawiam

no co ty?.....tylko tyle?????kurcze nie znam się na tym ale jeśli faktycznie jest tak to mi 'brachu' poprawiłeś humor jak nic....:-))))ale jeszcze nie będę chwalić dnia przed....

hehehe-a może ci jedno zero z prawej strony uciekło przy podaniu ceny?:-)

:D

Opublikowano
Ja miałem u siebie podobne objawy. Samochód normalnie hamował ale jak wcisnełem hamulec na postoju dało się wyczuć że delikatnie opada w podłoge. Rozebrałem pompe,dałem nowy zestaw naprawczy pompki przy okazji wymiana płynu na nowy odpowietrzenie i jazda :) Dla mnie pomogło. Pozdrawiam Paka ! :)
Opublikowano
Żadne zero nie uciekło no chyba że będziesz musiał zapłacić za robocizne. To dołożysz pare złotówek więcej :)
Opublikowano
Żadne zero nie uciekło no chyba że będziesz musiał zapłacić za robocizne. To dołożysz pare złotówek więcej :)

hehe:-)) no dobra!Dzięki serdeczne!

Jutro zajrze i zobacze co tam mu dolega.

Pozdrowionka!!!

Opublikowano
a może się po prostu zapowietrzył?może też tak być?Pamiętam że jakiś czas temu mechanik mi odpowietrzał i miał tam jakieś problemy z tym ale podobno wszystko się dobrze zakończyło.....do wczoraj :? i powiem Ci że tak na 3razy raz tylko się wciska i to bardzo powoli do pewnego momentu-gdzieś tak do połowy a potem trzyma,raz tylko chyba podszedł do końca.
Opublikowano

Zdemontuj plastik pod kierownicą i zobacz czy pompa jest sucha

Jeżeli będzie to sprawdz połączenie zbiorniczka z pompą

Pózniej podjedz na kanał np.na stacje dioagnostyczną i zobacz jak wyglądają przednie zaciski jeżeli będą suche to zobacz tylne bębny czy przypadkiem tam nie ucieka płyn- jeżeli masz stalówki to dla lepszej widoczności możesz zdemontować tylne koła.

Jak nie znajdziesz wycieku na wymienionych powyżej elementach to zabierz się za oględziny przewodów :worried:

Jeżeli płynu w zbiorniczku nie ubywa a pedał wpada w glebe to nie stosuj się do powyższych zaleceń a zacznij od prawidłowego odpowietrzenia hamulców- więcej w opcji :search:

http://img92.imageshack.us/img92/1637/dddd6cx.jpg