Skocz do zawartości

Wycieraczki :) - zna ktoś numer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Czy zna ktos moze numer BMW wycieraczek :)..Chodzi mi nie o same "gumowe" wkłady, a o całe wycieraczki, tzn. metal + guma :)

Pozdr

M.K.

Opublikowano

Numeru nie znam ale może coś pomoge:

W E36 montowane są 2 wycieraczki o różnych długościach, od strony kierowcy 530 mm, a od pasażera 510mm.

Ja kupiłem firmy Valeo, wcześniej miałem Boscha. Bosch miał taki żagiel na stronie pasażera. Ceny podobne, w sklepie mi powiedziano że Valeo są lepsze.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
Oki ! Dzięki bardzo, postaram się dopaść takie jak potrzeba :).Obecnie mam bosh'a ale strasznie "zgrzypią" kiedy poruszają się po powierzchni szyby :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oki ! Dzięki bardzo, postaram się dopaść takie jak potrzeba :).Obecnie mam bosh'a ale strasznie "zgrzypią" kiedy poruszają się po powierzchni szyby :(

Na to jest sposób. Najpierw lekko wygnij ramię w stronę przeciwną do tej, w którą idąc "zgrzypią" (tak, żeby pióra szły "z włosem", czyli kładły się na szybie, a nie szły "pod włos", bo wtedy skaczą i się drą), a potem daj im jeszcze pochodzić (nowe i dawno nie używane pióra pokryte są / pokrywają się nalotami).

Kai