Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
domowym ? czyli, że jakim ? szprejem? robiłem coś takiego, ale i tak malowałem cały zderzak, nie wiem czy masz takie zaplecze, można zdjąć zderzak i zawieść do spawania plastików, szpachel i paint :) no chyba, że masz magiczną różdżkę :)

Jest:e36 kupeta 2.5; e70 3.0 sd

Prawo jazdy & POLON.. BMW :D

Diagnostyka BMW od 1988r. do 2019r.. i rolowanie nadkoli // pisać PW

Opublikowano

Myślałem nad sklejeniem zderzaka klejem nie mowie tu o kropelce:P czyms mocniejszym i rysy pokryc lakierem, nakładając go cieniutkim pendzelkiem.

Pękniecie jest nie wiekie gożej z rysami, zastanawiałem sie również nad polerką papier wodny i ogień i na to pasta tempo.

Opublikowano
E91 i 300 zł szkoda na zrobię je zderzaka ... Aż sie boje pomysleć jak wymieniasz olej :))) albo klocki :)

Opublikowano
Po co przpłacać jak mozna zrobic to tanim kosztem, i z odrobina umiejętnosci po prostu dobrze , tobie nie poszło ze sprejem, zobaczymy jak mi wyjdzie z lakierem, jak sam widze wiesz że czlowiek uczy sie na błedach :P
Opublikowano

http://wrzucaj.net/images/2016/01/22/dddc4a56edd5086c695b3d790a8ff4a9.jpghttp://wrzucaj.net/images/2016/01/22/4cfc1b96899476b4c61d4c20b33f270a.jpg

Tu masz dla przykładu, co mozna zrobić domowym sposobem, zajeło mi to moze około minuty, auto po myjce i dalej ten osad, jakies srodki nic nie dały a wykorystałem pare rzeczy z depozytu w domu, i jest efekt :P jutro dokoncze bo dzisiaj nie mialem czasu i bedą jak nowe, po co wydawać nie wiadomo jakie pienidze... strach pomyślec ile ludzie wywalają pieniedzy z braku własnego pomysłu :):):)

Opublikowano
papier 2500 i brud zejdzie delikatna polereczka i ładne ranty, a zderzak można zdjąć tam gdzie jest pęknięty zrobić kilka dziurek malutkim wiertelem plus mini rowki od otworów w kierunku pęknięcia, później z fazowanie delikatnie brzegów pęknięcia i złączenie ich cieniutkim np drutem miedzianym lub żyłka, następnie szpachla podkład i kolorek koszt myślę z 20 zł :) ale jak kto woli :) można jeszcze przed szpachlowaniem skleić np. poxyliną.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pierdziele przeraża mnie taki tok myślenia, człowieku narobisz sie, wydasz kasy a i tak cała robota będzie o d**e rozbić

A jak Cie nie stać na utrzymanie auta to może warto zastanowić sie nad miesięcznym, a nie robić w partyzantkę i to jeszcze w bmw, bo jeszcze bym zrozumiał jak by auto miało ponad 15 lat ale z e90? Tak na serio to nie wstyd Ci? :nienie:

Opublikowano
jak chcesz malować to z puszki to lepiej sobie odpuść..raczej bez malowania wysokocisnieniowego sie nie obejdzie..a pęknięcie daj do spawania plastikarzowi..robienie nawiertów i cerowania drutem,bez komentarza :shock:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
kumpel mój kupił sobie za kilkadziesiąt zł taki pistolet do lakiru, spokojnie autko sobie można "domalować" . Co do zderzaka za kilkadziesiąt zeta skleją ci, nie jest to majątek a naprawianie samemu może nie być zbyt dobre