Skocz do zawartości

E39 530dsilnik samoczynnie wchodzi na wysokie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

viewtopic.php?f=72&t=117890

Witam wszystkich, mam nadzieje że nie odswierzam nic starego ale nigdzie nie mogę znaleźć identycznego tematu, a więc jak w tytule mam problem z moją bunią,zdarzyło mi się tak już 2 razy i to zawsze jak padał deszcz. To znaczy po chwili jazdy zaczęła wpadać w wysokie obroty t.j ok 2-2,5 tyś /min i za jakąś chwile zapaliły się kontrolki abs i trakcji i obroty się uspokoiły.

Teraz cały czas palą się te kontrolki. Co to może się dziać,czy ktoś miał może podobny przypadek, prośba o pomoc z góry dziękuję.

P.s wiem ze przyczyną palenie się tych kontrolek jest najprawdopodobniej któryś czujnik abs, ale matwi mnie powiązanie tych dwóch spraw naraz,dodam że w obydwu razach miałem identyczną sytuację, najpierw obroty,potem kontrolki i spokujbz obrotami dzięki jeszcze raz.

Edytowane przez Jarson1
Opublikowano
Dobrze celujesz czujni abs powoduje takie cyrki jeżeli prędkościomierz działa to prawy tył jeżeli nie działa to lewy tył w moim przypadku był walnięty lewy tył po wymianie na podróbę auto bez mojej kontroli samo wkręcało się w obroty ,wymieniłem podróbę na oryginał i wszystko wróciło do normy już nigdy zamienników :D ten przypadek miałem w e39 2,5 tds
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Odblokowałem bo kolega przyznał się do błędu i obiecał poprawnie zatytułować wątek.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź.

Tylko zastanawia mnie co ma taki czujnik abs do obrotów.

Czujnik ma wiele wspólnego ,przez czujnik wariuje kontrola trakcji i to powoduje samoczynne przyspieszanie auta sprawdz to i podziel się opinią :wink: