Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam problem, ponieważ nie mogę zdemontować osłony słupka B. W osłonach A i C wystarczy zdjąć zaślepkę, okręcić śrubkę i dalej osłona lekko wyskakuje. W przypadku B czyli tej gdzie mamy pas kierowcy i pasażera nie idzie tak łatwo. Znalazłem zdjęcia gdzieś w internecie. Na moje oko wystarczy odczepić te dwa dolne zatrzaski a reszta wysunie się do dołu. Jednak za nic nie chce to iść. Już nawet grzałem tę część ale też nic nie daje. Na YT brak filmów, gdzie byłoby to pokazane. Jeżeli ktoś byłby w stanie coś podpowiedzieć to będę wdzięczny :)

http://timm.dmhost.pl/AUTO-TRAFIC/AUTOTRAFIC-PAZDZIERNIK/4/DSCN1473.JPG

http://timm.dmhost.pl/AUTO-TRAFIC/AUTOTRAFIC-PAZDZIERNIK/4/DSCN1474.JPG

Pozdrawiam!

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E90 trzeba było zdjąć dolną część słupka B ,żeby zdjąć górną. Może i w F10 też tak jest? Wygląda ,że część ze zdjęcia wchodzi od dołu w część dolną słupka B.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Wiesz co właśnie górna nachodzi na dolną także nie powinno tak być. Jak podważam od dołu to odchodzi troszkę, ale nie chce wyskoczyć. Myślałem, że to zajmie chwilkę i dziś poślę do obszycia, a tutaj nie zapowiada się ciekawie.

www.importusa.pl

Opublikowano
Jeżeli komuś przyda się na przyszłość to należy zdjąć nakładkę na próg wewnętrzną. Przód schodzi lekko. Z tyłu trzeba odkręcić oparcie kanapy i odgiąć. Następnie odpinamy kołeczek wciskowy znajdujący się w tylnej części nakładki. Dalej nakładkę ściągamy popychając ją w stronę bagażnika. Kolejnym etapem jest podważenie zatrzasków na dolnej osłonie słupka B (czarnej). Jak już ją zdejmiemy to zostaje nam odkręcić pas bezpieczeństwa (1 śruba torx50 w fotelu którą od tyłu odkręcamy), wyciągamy i prawie koniec. Teraz odpinamy dwa zatrzaski na górnej osłonie słupka i wyciągamy do dołu. Mamy nasze upragnione osłonki w reku :)

www.importusa.pl