Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Pojawił mi się dzisiaj niemały problem z prywatnym autem, nie ukrywam że miałem startować nim z rana w długą trasę i nagle wszystko umarło...

Auto do tej pory jeździło bez najmniejszych problemów. Otworzyłem auto z pilota, lampki zapalają się w środku, wkładam kluczyk do dziury i nic, zero kontrolek, blokada kierownicy nie rusza. Kluczyk jednak w jakimś stopniu jest rozpoznawany bo się zatrzymuje w slocie a wskazówki na zegarach minimalnie drgną. Poza tym zero reakcji. Nie mogę podpiąć kompa bo nie ma zapłonu.

Odpinałem CAS itp. Bezpieczniki i przekaźniki na szybko sprawdzone, wszystko ok. Obstawiam że padło coś w CASie.

Samochód można otworzyć i zamknąć z pilota. Klemy sprawdzone. FRM i inne moduły na tyle co można sprawdzić to działają. Webasto z pilota się włącza. "Jedynie" brak reakcji na kluczyk...

Słyszał ktoś coś o podobnym problemie lub spotkał się z czymś takim?

Dopiero po 8.01 będę w stanie coś dłubnąć a auto potrzebne na już :(

Dzięki za wszelką pomoc!

Opublikowano

jak nie masz mozliwosci zrobic klona swojego CASA to ciezko. zajrzyj do tego CASa czy cos nie spalone a moze jakis zimny lut.

czytalem o gosciu ktory mail zimne luty w e60 i bral CASa do domu zeby sie nagrzał i potem jak juz sie to ustrojstwo nagrzało co pewnie spowodowało styk na sciezkach(nie wiem czy nawet nie pisał ze dmuchał w to cieplym powietrzem z suszarki)wkladal i auto smigalo .

Jak odnajdziesz problem to napisz dla potomnych co sie zadziało bo elektronika potrafi platac dziwne figle.

Sprawdz tez wiazki i piny czy nie ma tam problemu bo to tez lubi płatac figle tego typu.

Opublikowano

Sprawa sie wyjaśniła. Auto padło łupem nieudanej na szczeście kradzieży. Dopiero na drugi dzień doszukałem się śladów włamania do samochodu. Uszkodzili (przeprogramowali) CAS. Policyjni technicy zrobili swoje i auto pojechało lawetą do ASO z racji posiadania AC. Masakra......

Wyłamana wkładka w drzwiach, poza tym zero śladów. Dam znać jaki będzie finał sprawy.

W każdym razie dzięki za pomoc!

Opublikowano
dobrze ze masz AC to dostaniesz swiezy CAS z monachium bo ze starego chyba nie zrobisz nic jak juz tam inny program siedzi.