Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema .

Zanim zapytam na dziale audio moze tu ktos grzebal w glosniku pod fotelem?

Bo cos mi trzeszczy i musze sie do niego dobrac ..odkrecilem dwie widoczne sruby ale osłona głosnika dalej trzyma bo wchodzi pod szyne fotela..

Nie wie ktos czasem czy wystarczy poluzowac fotel i zaslepka zejdzie czy..mus caly fotel trzeba odkrecic i wyjac?

Pzdr

Opublikowano
Ja Ci pomogę. U mnie też trzeszczał. Musisz odkręcić fotel, jest na 4 śrubach. Pod szyną też są śrubki od osłony. Pod osłoną głośnik na 4 torxy. Ja swój wyjąłem i przedmuchałem powietrzem. Ważne żeby później równo go ustawić przed przykręceniem. Włącz sobie radio z muzyczką z basem i nie za głośno. Później ustaw tak żeby nie charczało a później dokręcaj torxy i składaj. W razie co pytaj :)
Opublikowano

super dzieki..bede mial teraz nieco wolnego sie za to zabiore wg przepisu bo to charczenie odbiera radoche :)

a pytanko techniczne przy okazji..

fotel calkiem wyjmowales czy - jak sie go odkreci - jest mozliwosc przesuniecia gdzies w tyl aby miec dojscie w miare?

pozdro

Opublikowano
Odkręcisz cztery śruby, zdejmiesz ze szpilek i przesuń do przodu auta. Nie trzeba wyjmować i odpinać kostek fotela. W 30 minut spokojnie się to ogarnie :8)
Opublikowano

niestety przedmuchanie i przeczyszczenie stykow (pinów) nie pomoglo -charczy dalej.

chyba trzeba sie rozejrzec za glosnikiem.

Opublikowano
A próbowałeś przesuwać membrame głośnika na zawieszeniu zanim dokręcałeś go na stałe? Na grającym radiu można to nieco regulować i dokręcić w momencie jak nie charczy.
Opublikowano
Kolego a przyjrzałeś się membramie? U mnie w głośniku za nagłówkiem pasażera odkleiła się membrana czego objawem było "charczenie" . Tubka kleju do butów (musi być miekki) za 8 zł i po strawie :)
Opublikowano

w sumie oddalem go znajomemu co cos tam sie zna na glosnikach i powiedzial ze cos na cewce..nie pamietam juz dokladnie ale ze powiedzial do wymiany glosnik..

Odklejac sie tam nic nie odkleiło..

Ps.dodalem w zwiazku z tym posta na dziale audio..moze ktos doradzi?

viewtopic.php?f=92&t=288533