Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z czujnikiem paliwa, pływakiem w e46 318d. Zabralem sie do rozbierania elementów pod siedzeniem:

Postanowilem sprawdzic rezystancje: czujnik po lewej stronie( za siedzeniem kierowcy) ma okolo 70 OHM, rezystancja gniazda wtykowego okolo 350 OHM.

podnioslem pokrywę i przy recznym sterowaniu plywaka skala wzkaźnika wychyla sie maksymalnie do 3/4 tarczy na zegarach.

Po zatankowaniu do ok. 50 litrow ropy w baku wskaźnik po uruchomieniu zaplonu wskakuje na prawie max po czym po okolo 3 sek, nastepuje "skok" wskaźnika i pozostaje on na jeszcze wiekszej wartosci. Podczas jazdy liczba km do przejechania rośnie, zamiast maleć... maleć zaczyna po przejechaniu dystansu okolo 3 kilometrow.

Sen z powiek strąca mi ten problem więc piszę do specjalisty w dziedzinie BMW.

Dziękuję bardzo serdecznie za odpowiedzi zwrotne i pozdrawiam zycząc miłego wieczoru.

Opublikowano
mam to samo ale olałem sprawę bo raz pokazuje tyle raz tyle ale zawsze zejdzie do rezerwy nie jest tak,że mam 1/3 baku a tu auto nie ma paliwa.
Opublikowano
Stachu ma sportowy 12 litrowy zbiornik dlatego nie tankuje za więcej jak 20zl jeszcze by mu się wskazówka wygięła a kto to teraz wyklepie? Święta idą a mechanik poleruje zetora na wiosnę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Śmiechy chichy ze Stanisława a on podobno ogarnął sprawę akumulatora i ładowania :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ee tam ogarnął, jak sie grzeje w aucie to ponoć dalej volty skaczą ....

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg