Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fabrycznie poszycie dachu w BMW E64 ulega niestety dość szybko przetarciom w kilku typowych miejscach, zagięciom itp i nie wygląda idealnie już po 5-7 latach a po 10 to zwykle jest totalny kibel. Niektóre z tych błędów można poprawić zawczasu ale czasem trzeba po prostu wymienić. Kupiłem kiedyś na allegro kompletny dach w idealnym stanie z myślą, że wymienię całość mechaniki, elektryki, szybę tylną itp. Wszystko to waży z 60 kilo i jest mocno nieporęczne ale pewnie do zrobienia ale ponieważ u mnie wszystko działa idealnie i konstrukcja jest OK to nie chciałem ryzykować i zdecydowałem jednak że nie dotykam konstrukcji a zmieniam tylko zewnętrzne poszycie i niniejszym ogłaszam, że wszystko się udało.

Zła wiadomość dla potomności jest taka, że żadna firma nie będzie oferowała poszyć bo są one zintegrowane nierozłącznie z wieloma elementami gumowo-uszczelniającymi auta. Rzemieślnicy będą mogli tylko poprosić żeby im przywieźć stary wymontowany dach ze wszystkimi przyległościami i krok po kroku zrekonstruują Wam daszek.

Wymiana poszycia zajęła mi, amatorowi 2 popołudnia /jakieś 10 godzin/. Nie oferuje tej usługi, bo mam lepsze zajęcia ale chętnie pomogę radą jeśli ktoś ma kłopot z dachem E64 i ma determinację żeby się z tym zmierzyć.

Opublikowano
Kolejny post potwierdzający Twój perfekcjonizm :)

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Kolejny post potwierdzający Twój perfekcjonizm :)

Dzięki, bo są tacy, którzy kwalifikują to jako jednostkę chorobową :D . Żona przewodzi tej grupie a i tak połowy nawet nie wie. Gorzej że to ona przeważnie odbiera od kuriera jakieś graty do auta jak mnie nie ma w domu. :cool2: