Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W E91 320d znalazłem w ustawieniach klimatyzacji Timer1 i Timer2.

Ku mojej uciesze, po ustawieniu na określoną godzinę któregoś z tych timerów, w samochodzie zaczęło dmuchać z nawiewów ciepłe powietrze.

Chciałbym wiedzieć jak to działa, bo w instrukcji nie znalazłem na ten temat żadnych dodatkowych informacji. To jest webasto ? Czy odwrócony cykl pracy klimatyzacji ? Czy jeszcze jakiś inny patent ?

Skoro da się to cudo załączyć o określonej godzinie, to czy da się również załączyć ręcznie ? Mam przycisk "REST" na prawym pokrętle od klimatyzacji, ale wczoraj go testowałem (na zagrzanym silniku) i najpierw zaczęło dmuchać ciepłym powietrzem, ale po czasie gdy silnik się ostudził, powietrze się ochłodziło.

Pozdrawiam,

Artur

Opublikowano

Z opisu wynika, ze to Webasto. Mozna je wlaczyc recznie, powinienes miec pilot radiowy w zestawie. Za pomoca standardowego przycisku ON/OFF uruchamiasz/wylaczasz ogrzewanie postojowe (mialem Webasto w e61).

Przycisk "Rest" nie jest zwiazany z Webasto. Mam go obecnie u siebie, a Webasto nie posiadam.