Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtyczka w schowku ma swoje miejsce w prawym górnym rogu. Jest ona bodajże od oświetlenia schowka, tak było u mnie

http://i.imgur.com/ib7ZBD8.jpg

Opublikowano
U mnie ta wtyczka co idzie w górę na zdjęciu kolegi Amrap jest niepodłączona i wpięta w wytłoczone miejsce w tym plastiku, a światło w schowku normalnie mam :roll:
Opublikowano
Jeśli chodzi o drugie zdjęcie (domyślam się ze robione z kanału) to wtyczka może być od kóregoś z elektrozaworków (np egr). Na każdej wtyczce/ wiązce są numery, za ich pomocą zdecydowanie szybciej dowiesz się o przeznaczeniu wtyczki.
Opublikowano
U mnie ta wtyczka co idzie w górę na zdjęciu kolegi Amrap jest niepodłączona i wpięta w wytłoczone miejsce w tym plastiku, a światło w schowku normalnie mam :roll:

Na pewno o dobrej wtyczce mówisz? Bo też mam jedną z 3 wtyczek wetkniętą w plastik.

Opublikowano
Na Twoim zdjęciu po prawej zaraz nad tą lampką jest taki uchwyt i w niej siedzi ta wtyczka. Generalnie są trzy, jedna do lampki druga po lewej też w uchwycie, wydaje mi się, że do ładowania latarki i właśnie ta trzecia siedzi w tym uchwycie.Nie pamiętam czy któraś tak jak u Ciebie idzie kablem do góry, mogę sprawdzić jak wrócę do domu :wink:
Opublikowano
Jeśli chodzi o drugie zdjęcie (domyślam się ze robione z kanału) to wtyczka może być od kóregoś z elektrozaworków (np egr). Na każdej wtyczce/ wiązce są numery, za ich pomocą zdecydowanie szybciej dowiesz się o przeznaczeniu wtyczki.

Może być ona związana z klapkami zawirowań?

Co do czarnej 2 pinowej wtyczki to jest ona do ładowania latarki, natomiast biała u mnie jest wpiętą w z prawej strony w odpowiednio wytłoczone miejsce.

Opublikowano

Może być ona związana z klapkami zawirowań

Może. Po prawej stronie (patrzac od przodu) w okolicach sterownika swiec znajduje sie elektrozawor od egr. nieco wyzej (przy kolektorze) jest drugi odpowiedzialny za klapki (wtczki dla obu sa identyczne).

Opublikowano

Podsumowując. Do schowka podpiete sa 3 przewody:

1. Do lampki (oswietlenia schowka)

2. Do ładowania latarki (grube dwa przewody, po lewej), jest to opcja (bez niej kabel wpiety w zaslepke)

3. Do włącznika tzw. funkcji hotelowej (zablokowanie otwarcia bagażnika), jest to opcja (bez niej kabel wpiety w zaslepke)

Opublikowano

Może być ona związana z klapkami zawirowań

Może. Po prawej stronie (patrzac od przodu) w okolicach sterownika swiec znajduje sie elektrozawor od egr. nieco wyzej (przy kolektorze) jest drugi odpowiedzialny za klapki (wtczki dla obu sa identyczne).

Bo mechanior jak mi usuwał klapki, moze odłączył wtyczke i ją tak zostawił, w INPIE mam cały czas błąd tych klapek, mimo że są usunięte.

Co do schowka, to o ile się nie mylę jest jeszcze jedna wtyczka 4 mała czarna, zrobie fotkę i prześle.

Pozdro

Opublikowano

Bo mechanior jak mi usuwał klapki, moze odłączył wtyczke i ją tak zostawił, w INPIE mam cały czas błąd tych klapek, mimo że są usunięte.

Błąd pojawia się (i będzie się pojawiał), dlatego że nie jest wpięty elektrozaworek. Możesz go wpiąć i podlaczyc rurke od wejscia do wyjscia podcisnienia, zeby nie zbierał brudu.

Zostawienie przez mechanika wiszącego przewodu w ten sposób to straszne niedbalstwo.