Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę zapytać, czy umiecie coś powiedzieć na temat jak w tytule. Chciałbym krok po kroku przywrócić E36 jej dawny blask, również w środku. W rozmaitych filmikach motoryzacyjnych pokazują że można kupić samo poszycie foteli/kanapy , wymienić i będzie jak fabrycznie nowe. Tylko gdzie kupić takie poszycia??

Znalazłem jedynie tematy dotyczące wymiany całych foteli lub ich naprawy tapicerskiej.

Bardzo proszę o sensowne wypowiedzi, mądralom , którzy muszą koniecznie się dowartościować wrzucaniem uwag innym z góry dziękuję.

ps. oto vin

WBACA91040KA36758

a tu symbol tapicerki

Tapicerka STOFF AMARETTA BOA/BOA/AVUSBLAU (E7AV)

Opublikowano

no to coś już wiem :) cena za oryginały wyjdzie w granicach 4 tys zł za wszystko . Dzięki.

jeśli macie jakieś namiary na jakieś zamienniki nieoryginalne to też będę wdzięczny. zanim podejmę decyzję chcę rozważyć wszystkie opcje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jak chcesz przywrócić blask i chce Ci się zdejmować poszycie co jest bardzo proste, gorzej z zakładaniem to wrzucasz do pralki suszysz i jest jak nowe, czyste i pachnące, chyba, że masz już uszkodzenia mechaniczne to co innego... pokaż foto tego wnętrza do renowacji...

Jest:e36 kupeta 2.5; e70 3.0 sd

Prawo jazdy & POLON.. BMW :D

Diagnostyka BMW od 1988r. do 2019r.. i rolowanie nadkoli // pisać PW

Opublikowano
no powiem Ci że choć jest piękne i pasuje do nadwozia, to jest tak zapieprzone, że aż wstyd pokazać.No ale autko dopiero co kupione . Pytanie zadałem, bo myślałem że są nieco tańsze zamienniki identyczne z oryginałem. Z tego linku co podrzucił Kolega dowiedziałem się ze tapicerka taka jak moja jest jeszcze dostępna w oryginale ale za 4,5 tys zł, więc chyba jednak skończy się praniem i wizytą u tapicera :) i chyba nie będę się chrzanił z zakładaniem. zdjęcie i należyte założenie chyba powierzę właśnie tapicerowi...
Opublikowano
najgorsze są te haczyki na drutach do sprężyn, z jednym fotelem może zejść z godzinę ale warto bo zawsze trochę kasy zaoszczędzone :) i jest satysfakcja z roboty :)

Jest:e36 kupeta 2.5; e70 3.0 sd

Prawo jazdy & POLON.. BMW :D

Diagnostyka BMW od 1988r. do 2019r.. i rolowanie nadkoli // pisać PW