Skocz do zawartości

Obrocilo mnie 180'i uderzylem kolem w kraweznik,co sie stalo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam maly problem, mianowicie dzis pokonujac zakret w prawo (a bylo bardzo slisko) obrocilo mnie o 180' i i uderzylem bokiem, lewym tylnim kolem w kraweznik. Cale szczescie felga cala, tylko pare rys, lecz niestety jakos dziwnie kolo pod katem teraz stoi. Dol kola do wew auta a gora na zew, co sie moglo stac. Jadac nie ma zadniej roznicy, zero stukow itp, czyby to byl wachacz?? czy moze cos innego??

Opublikowano
ostatnio przerabiałem ten temat , tylko ze ja leciałem bokiem dosyc szybko i wpadłem na dziure, dolny wahacz był do wymiany oryginał 250 zl , Febi 150zł

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Jeśli tylko dolny wahacz to miałeś dużo szczęścia.

Widziałem kilka razy po takim krawężniku lub jak inne auto uderzy z boku w tylne koło beemki, jak uderzenie idzie przez półośkę i uszkadza dyfer.

Opublikowano
Wymioniony zostal wachacz, bylem na sprawdzoniu felgi rowniez prosta i wywazona. Jednak gdy jade slysze lekki szum w kole tylnim, mozliwe ze uszkodzeniu zostalo lozysko?? jakie sa ewentualne koszty i czy moge dlugo jezdzic z takim lozyskiem??
Opublikowano

Hałas będzie się nasilał z przebiegiem.

W skrajnym przypadku może dojść do zablokowania koła.

Nie ma co czekać i ryzykować, wymiana łożyska i tak cię nie ominie.

Opublikowano
Ostatnio przerabiałem temat wymiany tylnego łożyska koszt łozyska w moim przypadku wyniósł 95zł, a jak masz choć minimalne pojęcie o mechanice to napewno wymienisz sobie sam pozdro.
Pozdrawiam Grzesiek