Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie-

320d "05 163PS

na zimnym silniku przy jezdzie na wysokim biegu po puszczeniu pedalu gazu-albo przy zmianie na wyzszy bieg-

mrugnie czasami na zolto kontrolka silnika i jakby na ulamek sekundy odejmuje moc...

2 razy chwile potem silnik mi zgasl podczas jazdy...i zalapal wszystkie bledy jakie sa mozliwe... po wyjeciu kluczyka i ponownym wlozeniu- normalnie odpalil i "byl czysty"

DZIEJE SIE TO TYLKO ZIMA, podczas niskiej temperatury ..-

INPA pokazywala blad sondy lambda, wymienilem ja ale problem znow powrocil przy pierwszych przymrozkach

czego szukac ?

na innym forum pisali do module dde ale nie zostalo to potwierdzone a autor watku nie napisal czy rozwiazal problem czy nie...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

problem dalej nie rozwiązany, nowe spostrzeżenia

- mimo rozgrzanego silnika do 80C samochod dalej potrafi szarpnac/zgasnac

Opublikowano
Czy sprawdzałeś mocowania klem do akumulatora? Przewód masowy? Zobacz w opisach błędów, co się dzieje z napięciem w trakcie ich występowania.

-------------------

Artur

Opublikowano

nieno, takie rzeczy sprawdzone zresztą wydaje mi się ze gdyby był problem z luźna klema czy gubił prąd gasł by w każdych warunkach atmosferycznych a jeżeli juz to bardziej przy wilgoci a problem wystepuje tylko podczas mrozow.

Co ciekawe dzisiaj na trasie 2x 10km przy -14C tylko raz szarpnęło natomiast 2dni temu przy -5 ta sama trasa ten sam styl jazdy i zgasl z 3x i szarpalo kilkukrotnie :shock: :shock: