Skocz do zawartości

e46 320i 2001 brak ogrzewania po swapie nie dziala wentylato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Problem z ktorym nie moge sie uporac.

Przekladalem silnik m54b25 do auta w ktorym bylo b22

Po przekladce odpowietrzeniu podlaczeniu wszystkiego

Nie dziala ogrzewanie

Wentylator elektryczny(wiska nie ma w tym modelu) nie zalacza sie ale auto sie jic a nic nie przegrzewa tj. Temp na blacie caly czas w pionie.

Przed przekladka wszystko absolutnie sprawne.

Auto posiada climatronic

Ustawiam temp na 32 czyli max i czy na wolnych czy na 6tys obr zimno.

Elektrozawor sprawny , wentylator tez, prad na elemtrozawor dochodzi i go otwiera po przekreceniu kluczyka

Prad na wentylator dochodzi lecz nawet jak auto dlugo stoi nie zalacza sie ale ani sie jie gotuje ani nic.

Termostat jest zalozony nowy z ASO i jest sprawny.

Pompa wody jest nowa z ASO i jest sprawna

Panel climatronica etc nie zepsul sie od stania i jest sprawny bo jak juz nadmienilem wszystko bylo sprawne

auto ma instalacje gazowa i teraz tak , na przewodach dochodzacych do elektrozaworow wpiete sa przew9dy do ogrzewania parow ika i temat jest taki ze nawet jak elektrozawor jest otwarty to przewody zarowno silnikowe jak i od LPG sa chlodne, malo tego zdjalem jeden z parownika odpalilem auto i nic noe lecialo a obieg jest bo elegancko przelewa otworem w zbiorniczku wytownawczym. Wykluczam problemy z glowica silnikiem etc bo wyjalem z innego auta ktorym jezdzilem i bylo malinowo.

Prosze o rzeczowe odpowiedzi bez zbednego spamu osob ktore chca tylko cokolwiek napisac aby napisac.

Dziekuje za wyrozumialosc i pomoc, pozdrawiam

Opublikowano
Miałem problem z ogrzewaniem w silniku N42 z LPG więc może to będzie jakaś wskazówka. Problem polegał na zbyt długim obiegu wody od reduktora, który schowany ponadto był za nisko, bo z tyłu silnika.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ktoś coś podpowie? bo auto stoi nadal :P

dodam że probowałem jakoś dmuchnąc co nie co w obieg ale wraz nic nie ruszyło. odpowietrzałem auto ponownie z 1,5 godziny i nic nie ruszyło, pompa wieje wodę jak szalona , na wolnych obrotach z dziurki odpowietrzającej leci strumień pod dobrym ciśnieniem, a puscic na parownik i nagrzewnicę nie chce.. nie wiem co jest grane...