Skocz do zawartości

[E30]podswietlenie suwaków ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam was.

wczoraj zauwazylem ze podswietlenie suwaków ogrzewania i popielniczek calkowicie zgaslo,

chcialbym sprawdzic zaroweczki ale nie wiem jak sie dostac do nich juz po wyjecu oslon od recznego i drazka zmiany biegu.

i co dalej mam robic zeby czegos nie zepsuc

ma ktos instrukcje najlepiej foto co i jak

Edytowane przez kick
Opublikowano

Sprawdź najpierw bezpieczniki!

Jeśli by padły tylko suwaki to ok, a piszesz, że padło też podświetlenie popielniczek, zatem coś jest nie tak w instalacji.

Pozdrawiam!

Opublikowano
patrzylem teraz niedawno i zauwazylem ze lampki od popielniczek mi wypadly i sie "schowaly" wiec pozostaje tylko jeszcze podswietlanie suwakow
Opublikowano
Zeby dostac sie do zarowki popielniczki nie trzeba rozbierac tunelu!!Poszukaj dwie srubki kolo popielniczki w tym malym schowku i tyle.A co do dostepu do zarowek ogrzewania to tez latwizna ,choc juz nie pamietam dokladnie jak.Moze pozniej napisze jak zerkne w swojej.
nie jedź szybciej niż myslisz...
Opublikowano
z popielniczka to pryszcz a z suwakami jednak nie chce ryzykowac i poczekam na dokladniejsze dane
Opublikowano
Bez zdemontowania panelu,raczej tej żaróweczki nie wyjmiesz, a napewno jej nie włożysz, ale demontaż panelu nie jest trudny,więc życzę powodzenia :wink:
Opublikowano
da radę i warto się pomęczyć z "macaniem", bo rozbieranie panelu, to nic przyjemnego - cięgna od ogrzewania są dość krótkie i można ukruszyć mocowanie cięgna - wtedy przestanie poprawnie działać - więc także polecam pomacać

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• 1 rok później...
Opublikowano

tak dla uzupełnienia

już kolejny raz wymieniam żarówkę od panelu nawiewu

można ja bez problemu wyjąć i założyć bez demontażu czegokolwiek

znajduje sie ona zaraz na dole przy prawym pokrętle panelu a można ja wyjąć wkładając 2 palce do otworu pod panelem ogrzewania

i w taki sam sposób ja założyć