Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie jak w temacie czyli czekam na wskazówki jak wymontować silnik nawiewu, który niestety mi nie działa. Doszedłem do tego że silnik ten znajduje się na podszybiu od strony silnika ale nie mam pomysłu jak go stamtąd wyciągnąć.

Opublikowano
musisz wszytskie wkręty z tej scianki odkręcić, jest tam mało miejsca i śrubki mogą być skorodowane, tak wiec chyba 8 i mała terkotka i powinno pojść, po odkreceniu tej scianki wyciagasz ja i masz juz plastiki zasłaniające dmuchawe, odkrecasz i wyciagasz silnik. Tak wiec wszytsko zalezy od stanu wkrętów jak niepordzewiałe i niezapieczone to nie jest to trudna robota.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Odkręciłem już tą ściankę grodziową i mam dostęp do plastykowej puszki i co dalej? Widzę że są tam jakieś wkręty dwa. Jeżeli możliwe to "barto" podaj numer telefonu pod ktorym jesteś dostępny to zadzwonie.
Opublikowano
odkrecaj co sie da, ja to robiłem rok temu takze dokladnie nie pamietam, ale nic tam nie było coby mogło zaskoczyc, odkrecasz ten platik, sciagasz pokrywe i widzisz silnik, odpinasz zasilanie odkrecasz obejme od dmuchawy i tyle , masz ja w ręku. Na niektorych zdjeciach pokazuja jescze takie zatrzaski moze w zaleznosci od modelu trzeba je sciagac. Przez telefon pewnie wiecej ci nei powiem, gg 350166, jak bedzie problem to cos pomyślimy, ew, wysle ci bo mam z e32 zdjecia porobione jak to demontowac z jakiejs anglojęzycznej strony.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW