Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cze.

mam bmw 316 compact e 36 z 1997 roku. samochód tańczy mi na drodze podczas jazdy.Próbowałem na różnych oponach od 185- do 225. Na stacji kontroli pojazdów podczas ustawiania zbiezności przodu stwierdzono ze mam niedopyszczalne wyniki tyłu.A przecież tyłu się nie ustawia. Co mam robić. Może coś tam można wymienić( spręzyny czy wahacze )Nie stwierdziłem zeby samochód miał bity tył. jak kręce bączki to lewa koło bardziej się obraca niz prawe, tak jak by lewa strona była bardziej przyczepna.

Opublikowano
... podczas ustawiania zbiezności przodu stwierdzono ze mam niedopyszczalne wyniki tyłu.A przecież tyłu się nie ustawia.

nie ustawia w bmw ;-(

tak sie dzieje od uzytkowania aut...

jak kręce bączki to lewa koło bardziej się obraca niz prawe, tak jak by lewa strona była bardziej przyczepna.

...zwlaszcza od takiego uzywania

ale sprawdz jeszcze przod - ja tez tak mialem, 3 razy ustawialem zbieznosc i w koncu sie polepszylo ale nie zniknelo calkiwicie

zh
Opublikowano
Ej skoro zawieszenie jest od E30 to czy do compacta beda pasowaly sprezyny na tyl od E30???

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl