Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wyświetlaczu temperatury (w środku samochodu) i w zegarku nie świecą wszystkie składowe segmenty cyfr.Jeśli lekko dotknę wyświetlacza zapalają się.Czy można wyjąć ten panel i coś z nim zrobić?

Dzięki.

Opublikowano

Witam

Mam to samo u siebie. Wyglada to nie ladnie wiec calkowicie narazie odlaczylem OBC. Jest gosc ktory regeneruje te wyswietlacze TUTAJ i tu dolaczam sie do posta. Czy ktos to juz robil? Jak to wyglada po naprawie bo na zdieciach to ladnie...

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Opublikowano
Witam kolegow ja jak kupilem swoja betke tez mi slabo dzialal wyswietlacz godzina dyla dobrze a temperatura wlasnie taka poprzerywana.Rozebralem to wszystko sa tam takie gomki co lacza wyswietlacz z plytka przetarlem te gomki,plytke i wyswietlacz rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym i wszystko jest ok do tej pory.Caly zabieg zajol mi moze z 15 minut.Pozdrawiam Seba.
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.
Opublikowano
Pod wyswietlaczami masz taka dziure wkladasz palec i wypychasz powinno wyjsc bez problemu.
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.
Opublikowano

Witam

Witam kolegow ja jak kupilem swoja betke tez mi slabo dzialal wyswietlacz godzina dyla dobrze a temperatura wlasnie taka poprzerywana.Rozebralem to wszystko sa tam takie gomki co lacza wyswietlacz z plytka przetarlem te gomki,plytke i wyswietlacz rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym i wszystko jest ok do tej pory.Caly zabieg zajol mi moze z 15 minut.Pozdrawiam Seba.

Ja juz roznie kombinowalem z tym wyswietlaczem. Wczoraj zrobilem tak jak opisales i u mnie nie pomoglo to wogole. W sumie nie dziwie sie bo napisales ze przeczysciles gumki przewodzace a wydaje mi se ze one nic nie przewodza tylko zabezppeczaja tasme przed przerwaniem, ta zas jest solidnie na stale przytwierdzona do plytki a z drugiej strony do wyswietlacza. Chyba ze mamy rozne wersje OBC ale watpie...

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Opublikowano
Ja mam ten maly co jest tylko data i godzina i u mnie nie ma zadnej tasmy ktora laczy ten szklany ekranik jeden i drugi polaczony jest takimi gomkami i to napewno one byly u mnie za to odpowiedzialne.Moze w tym wiekszym jest innaczej tego nie wiem.
Opublikowano

Witam

Ja mam ten maly co jest tylko data i godzina i u mnie nie ma zadnej tasmy ktora laczy ten szklany ekranik jeden i drugi polaczony jest takimi gomkami i to napewno one byly u mnie za to odpowiedzialne.Moze w tym wiekszym jest innaczej tego nie wiem.

Aaaaa to mowimy o czym innym. Ja mowilem o tym duzym wyswietlaczu. Kombinowalem na rozne sposoby i nic. Jesli ktos gdzies regenerowal ten wyswietlacz to bede wdzieczny za wszelkie informacje czy to dobrze wyglada po regeneracji i wogole czy sie oplaca to robic...

Pozdrawiam
Opublikowano
Do mnie podjechal ostatnio kolega tez ma ten duzy i tez mu nie swieci wszystko poradzilem mu to samo pewnie sie zdziwi :lol: