Skocz do zawartości

BMW X5 E70 4.8 V8 montaz gazu w wersji 7 osobowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ma ktos opanowany temat albo jakas wiedze co do montazu gazu w wersji 7 osobowej? wyciagamy fotele i nawiew i zostanie miejsce na butle. Teraz pytanie czy trzeba jakos zaslepic nawiew na tyl ten co bedzie zdemontowany i szukac pelnej plyty na caly bagaznik czy moze jakas plyta zamknac butle obita w kolor tapicerki? mam tylko zamkniecie na schodzki z tylu z aku takie waski i ono jest wczepiane w metalowe mocowanie chyba foteli z 3 rzedu - czy to mocowanie wtedy tez usuwam i to zamkniecie bedzie luzne? dzieki za informacje.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Chcę wymontować 3 rząd siedzeń i zamontować lpg w związku z tym mam pytanie. Czy za 2 rzędem uda się zasłonić butle? Bo na moje oko będzie ją trochę widać i czy może być czuć gaz. Tak na chłopski rozum to butla będzie prawie jak pasażer w bagażniku. I czy ten kawałek bagażnika który przykrywa akumulator będzie mógł pozostać zamontowany tak jak jest obecnie. Pierwszy raz będę montował gaz i stąd moje dziwne pytania. Ale wiem, że Koledzy już montowali gaz w wersji 7 osobowej i może coś doradzą. Z góry dziękuje.
Opublikowano
Ja mam wersję 7 osobową, ale nie demontowałem siedzeń. Gazu na pewno nie będzie czuć. Instalacja jest szczelna.
Opublikowano

Dzięki Kolego FuXX. Z tym zapachem to tak myślałem że nie będzie czuć. A możesz napisać jaką masz butle i gdzie zamontowaną.

Pozdrawiam

Opublikowano
Butla jest mała chyba 42 litry zamontowana w miejscu akumulatora za siedzeniami. Akumulator wymieniony na inny i przeniesiony w lewy tylny boczek.
Opublikowano
Jeszcze raz dzięki. Widzę ze kolega ma 3.0l to na tym zbiorniczku troszkę pojeździ, mojemu motorowi na długo to nie starczy i trzeba będzie często tankować a to tak nie bardzo (chociaż szkoda mi wywalać te siedzenia) ale mówi się trudno.
Opublikowano
Czy w tą butle wchodzi 42l gazu czy mniej, bo jeżeli mniej to bardzo lipnie do mojej bestji.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Butla jest mała chyba 42 litry zamontowana w miejscu akumulatora za siedzeniami. Akumulator wymieniony na inny i przeniesiony w lewy tylny boczek.

możesz coś więcej napisać o tej instalacji? gdzie robiłeś, jak spalanie, jakie części? foto z montażu ?