Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jakie żarówki xenonowe polecacie żeby wsadzić? Konkretnie jakiś model lub aukcję. Obecnie mam philips d2s 35w.

A problem teraz trochę inny.

Mam ringi smd jako pozycyjne i stare postojówki mi migają szybkim światłem, a gdy włączam kierunkowskaz to pozycyjna miga. Ringi funkcjonują normalnie.

Aha, jeszcze mam błąd spalonej żarówki i na pozycyjnych (jeżdżę tak na ringach) świeci się prawy kierunek.

Opublikowano

tylko i wyłącznie d2s philips 4300k z pewnego źródła a tym źródłem napewno nie bedzie najtańsza aukcja na allegro

(albo osram mniej podrabiane ale tez trzeba byc czujnym) tak czy inaczej tanio nie bedzie

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Ringi miales juz wczesniej, czy dzieje sie tak od kiedy je podpiales? Jesli to drugie, to gdy modul swiatel widzi spalona zarowke pozycji, to odpala wtedy kierunek ze zmniejszona 'moca'. Moze byc, ze przez sposob podpiecia ringow tak sie dzieje, sprobuj wylaczyc DISem sprawdzanie swiatel z przodu.

Ringi mam od grudnia i dopiero teraz tak się dzieje.

tylko i wyłącznie d2s philips 4300k z pewnego źródła a tym źródłem napewno nie bedzie najtańsza aukcja na allegro

(albo osram mniej podrabiane ale tez trzeba byc czujnym) tak czy inaczej tanio nie bedzie

Okej, a nie lepiej będzie 6000k do białych ringów?

Opublikowano

a nie wiem bo w kwestii ringow sie nie wypowiadam (nie mam i miec nie bede)

ale pamietaj ze przy 6000k nie bedziesz nic sensownego widział w nocy a jeszcze w deszczu....wypadek bliżej jak dalej...

skasujesz bryke.... nie prorokuje ale oprócz robienia szalu pod remizą takie 6000k do niczego sie nie nadaje

gdy masz rodzine, dzieci to należy cenić sobie bezpieczeństwo a do tego 4300k jest idealne i zresztą polecane przez każdego normalnego do xenonu

poczytaj sam zdecyduj :cool2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
a nie wiem bo w kwestii ringow sie nie wypowiadam (nie mam i miec nie bede)

ale pamietaj ze przy 6000k nie bedziesz nic sensownego widział w nocy a jeszcze w deszczu....wypadek bliżej jak dalej...

skasujesz bryke.... nie prorokuje ale oprócz robienia szalu pod remizą takie 6000k do niczego sie nie nadaje

gdy masz rodzine, dzieci to należy cenić sobie bezpieczeństwo a do tego 4300k jest idealne i zresztą polecane przez każdego normalnego do xenonu

poczytaj sam zdecyduj :cool2:

Jestem jeszcze małolatem i głównie samochodem jeżdżę do szkoły, co nie zmienia faktu, że bezpieczeństwo jest nadal ważne. Ale już poradziłem z problemem migających xenonów. Tak naprawdę to nic nie zrobiłem a problem zniknął. Wyjąłem i wsadziłem na nowo xenony i odkreciłem jedną pozycyjną żarówkę.