Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co myślicie o tym BMW ? Mam znowu prawie 600km .. no ale auto wygląda b. zachęcająco. Pomimo, że po ostatnich "porażkach" które widziałem stwierdziłem że koniec z dalekimi wyjazdami .. tak kusi to auto.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-330i-benzyna-manual-xenon-pdc-harman-kardon-individual-z-niemiec-ID6yb2D5.html

Mam problem z dekodowaniem VIN'u tzn nagle dekodery przestały współpracować .. i albo nic nie wyświetlają, albo nagle jest napisane iż "zablokowano"..

Na jednym udało mi się (chyba) zobaczyć wyposażenie i nie widzę tam DSC w liście wyposażenia ? ( Jest to jedna z rzeczy która musi być w moim przyszłym e46 ( jak by auto było idealne ale z ASC a nie DSC to i tak bym go nie kupił )). Dlatego tutaj moje obawy rosną-> sprzedający twierdzi że auto na 100% ma DSC ( pełną kontrolę trakcji ). Jest szansa żeby auto miało DSC a nie było tego w wyposażeniu po VIN'ie? Chyba raczej nie.. ? Czyli innaczej jeśli nie ma w rozkodowanym VINie DSC = auto ma ASC i ew. ktoś sobie guzik na DSC wymienił ?

+ Co sądzicie o samochodzie, może ktoś w okolicy był widział oglądał :-)?

Opublikowano

Hmm... mi to wyskoczyło:

Vehicle Identification Number WBAAV51080JT01365

Type AV51

Model 330I(EUR)

Development Code E46 (4)

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M54

Displacement 3.00

Power 170

Drivetrain HECK

Transmission MECH

Color SONDERLACKIERUNG (490)

Upholstery STOFF FLACHGEWEBE LEINEN/ANTHRAZIT(E4AT)

Production Date 2000-08-29

Options

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD

S255A SPORT-LEDERLENKRAD

S313A AUSSENSPIEGELPAKET

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS

S428A WARNDREIECK

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND

S433A INTERIEURLEISTEN

S465A DURCHLADESYSTEM

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

S521A REGENSENSOR

S522A XENON-LICHT

S534A KLIMAAUTOMATIK

S662A RADIO BMW BUSINESS CD

S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL

S946A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGIGK.

P972A COMFORT PAKET

P981A COMFORT PLUS PAKET

Standard Equipment

S375A LM RAEDER/DOPPELSPEICHE 79

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN

S473A ARMAUFLAGE VORN

S520A NEBELSCHEINWERFER

S548A KILOMETERTACHO

S550A BORDCOMPUTER

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH

Tutaj też nie ma informacji o DSC. Szkoda, że zdjęcia dupiate i nie widać co naprawdę widnieje na przycisku

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie w vinie wyskakuje coś takiego

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

Tutaj tego nie widzę .

Opublikowano
Brak DSC

Rozumiem że jesteś pewien ?

Czy jedyna szansa to ew. poproszenie sprzedającego o zrobienie fotki z pompy ABS / DSC ( czy ma "rurki" od niej idące ) bo z tego co zauważyłem to jeśli są = DSC jeśli nie = ASC.

Opublikowano

Jak szukam danego samochodu to sobie wyznaczam określone standardy i się tego trzymam, dzięki temu po zakupie przynajmniej dotychczas jestem/byłem zadowolony ze swoich pojazdów.

To nie jest kwestia tego, że wylecę bokiem czy jazdy jak wariat :)

Oczywiście mam swój / swoje powody dlaczego ale to by się zrobiła litania a przecież nikogo to nie interesuje bo po co.

Po prostu jest to coś na zasadzie "musi być".

Zresztą podobnie jak np. multifunkcja w e46, sportsitze stołki, 4x elektryczne szyby i takie tam.

Tylko to co wyżej mogę sobie w taki czy inny sposób dołożyć i nie jest to wyznacznikiem tego czy kupię dany model czy nie a w przypadku DSC to już nie jest takie proste, a właściwie bez drugiego samochodu na przeszczep prawie nie wykonalne .. dlatego tak a nie inaczej.

Dziwi mnie tylko to, że sprzedający zapewnia że auto ma DSC a po VINie nie ma.

VIN nie kłamie.. tylko zastanawia mnie czy jest jakaś szansa żeby było to DSC a nie było oznaczone w VIN'ie ? Bo to "indyvidual" czy co.. :duh:

W każdym razie hmm jedyna szansa to otrzymanie zdjęcia pompy ABS/DSC i / ew. numeru -> wtedy jednoznacznie stwierdzę czy auto ma DSC czy nie ? Czy po prostu jak nie ma po VINie to nie ma i koniec ?

Opublikowano
Nie ma w vin-ie DSC, pompy DSC również nie widać na zdjęciu, więc auto na pewno nie ma DCS. Druga rzecz na mój gust auto ma zmienioną kierownicę, powinna być poliftowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nigdy nie pamiętam kiedy weszła nowa, ale chyba 06.2000, więc faktycznie zmieniona, ale dobrze by było jakby ktoś pewny potwierdził, bo z lenistwa nie chce mi się sprawdzać na realoem :oops:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nigdy nie pamiętam kiedy weszła nowa, ale chyba 06.2000, więc faktycznie zmieniona, ale dobrze by było jakby ktoś pewny potwierdził, bo z lenistwa nie chce mi się sprawdzać na realoem :oops:

:cool2:

Opublikowano
Czyli brak DSC -> to auto odpada. Do tego kiera zmieniona ciekawe, przecież jak by sama poducha walnęła to opłacało by się samą wymienić a nie kierownicę.. No nic dzięki za info ! Szukam dalej..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tymi wymianami kierownic to bym nie wysuwał zbyt pochopnych wniosków. Zmiana zwykłej na multi to częsty zabieg.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu nie chodzi o multifunkcję, tylko, że w tym aucie powinien być już nowy typ sportowej kierownicy, tzw. poliftowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Z tymi wymianami kierownic to bym nie wysuwał zbyt pochopnych wniosków. Zmiana zwykłej na multi to częsty zabieg.

a i multifunkcja jest w VIN'ie jak byś zobaczył trochę wyżej :-)