Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, priszę z zapytaniem o konwerter a dokładniej o jego regenerację. Przymierzam sie do wymiany oleju ale mam małe podejrzenia że powoli coś dzieje się z konwerterem i wolałbym zrobić wszystko razem niż potem drugi raz wymieniać olej. I teraz pytanie czy regenerować?... jeśli tak to gdzie i jakie sa tego koszta, czy zakupić nowy widziałem na allegro ZF-a po ok 1900-2000zł.

Czy ktoś przerabiał temat..?

Opublikowano

ile osób tyle będziesz miał opinii

ja początkowo miałem regenerować, a w końcu kupiłem nowy ZF i jest ok

po regeneracji ponoć nie zawsze jest idealnie - plusem za to jest to, że mogą Ci od razu go wzmocnić co przy momencie 330d nie jest bez znaczenia :-)

Opublikowano

Oki, rozejzre się za nowym:)

Aco do samego konwertera i wymiany oleju. Czy przy takiej operacji trzeba robić jakieś resety skrzyni adaptacje itp?

Opublikowano
mieszkasz w Warszawie? - podjedź do @GORIKA79 - na pewno doradzi - i wszystko zrobi :cool2:
Opublikowano
Właśnie muszę się do niego wybrać bo chcę też wziąć zestaw na wymiane oleju w skrzyni i chyba sie umówie i podskocze:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pamiętaj że te nowe to też po fabrycznej regeneracji ZF, za nowego musialbyc zaplacic 4-5 tysia minimum...
Opublikowano
Wątpię, aby ZF bawił się w regenerację.Ja wymieniałem mechatronikę w skrzyni. Zakupiona była bezpośrednio w ZF-ie, ale wstawiana w warsztacie specjalizującym się w naprawie ASB. Cena o połowę niższa niż w serwisie i trzeba było odesłać swoją starą do ZF-a. Gwarancję otrzymujesz bez problemu jak to zrobi warsztat. Warunek jeden, trzeba było po wymianie wlać nowy olej i filtry nowe wstawić, mimo że zanim mi padła mechatronika olej miał jakieś 15000 km.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ty możesz sobie wątpić, niektórzy to po prostu wiedzą :)