Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Kolejne 535d

Majac 3 tygodnie wolnego zabralem sie za mały remont.

-wyjete turbiny oddane do sprawdzenia duze turbo w swietnej kondycji , male gorsze wymieniony zostanie kompletny srodek bez wymiany poszczegolnych czesci.

- zdjety egr intercooler rury i caly dolot - wyczyszczone wszystko z sadzy wyglada jak nowe .

- wyjeta miska olejowa wyczyszczona , zbiornik na filtr oleju tak samo.

-wymieniona odma

-powymieniane rury turbo , weze podcisnien.

-posprawdzalem wszystkie elektrozaworki sterujace turbinami

-posprawdzane gruszki od turbin

-czekam na nowy olej i filtry przejade z 500 km i zrobie druga wymiane nie chce zeby cos uwalilo mi turbo.

- mam zrobione dwa programy na jedym juz jezdzilem ale bez usuniecia dpf, drugi strasznie hardcorowy robiony pod auto miesiac temu na chwile , robie dlugie trasy wiec jezdzilem na serii.

- silnik nie bierze oleju prawie wcale ,wszystkie plyny w normie .

Mam wyciagniety dpf i teraz moje pytanie usuwac wklad?

z Dpfem nigdy nie bylo problemow wlaczalem sekwencje wypalania z 3 razy.

Auto od jakiegos czasu nie mialo mocy takiej jak powinno. turbo nie bylo tak odczuwalne. Mialo kopa ale nie takiego.Zastanawial mnie ten dpf.

Doladowanie dochodzilo do 3 barow

Czy po usunieciu wkladu moge przejechac kilkanascie kilometrow bez usuniecia go programowo ? Jak sie bedzie auto zachowywac ?

Czy jest sens usuwac dpf jesli nie ma z nim problemow ?

Jaka bedzie roznica z usunietym po programie ?

Po zlozeniu auta sprawdze egr i klapke sterujaca - podcisnienia i oczywiscie konwerter.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz jechać,nic się nie stanie,u mnie po usunięciu dpf auto odczuwalnie mniej pali i lepiej reaguje na wciśnięcie gazu,nie ma nawet chwili zawahania,ciągnie od razu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Usunąłem oczywiście programowo,puści czarnego bąka przy pierwszym depnięciu,potem już zero dymu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopalanie za xxx km się załączy.