Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzien Dobry, przepraszam za moj jezyk, ja nie pochodze z polski ale bym chział zapytac kilka pytan. Jakie czescy sa potrzebne zeby naprawic kompletny tryb rozrzadu przy BMW e39 535i (TU, Rok 1999). Ile kosztuje takie czos w warsztacie privatnym i officialnym? Dziekujem bardzo!
Opublikowano

Tak to wygląda poglądowo.. http://www.klinika-bmw.pl/feat/wymiana-rozrzadu-w-silniku-m62-v8/

tu zobacz części ze zbliżonymi cenami http://www.realoem.com/bmw/pl/partgrp?id=DN11-EUR-01-2002-E39-BMW-535i&mg=11

koszt: vanosy 5000 zł /chyba że sama regenaracja/, rozrząd strzelam 3000 zł i robocizna pewnie jak ktoś wie co robi to nie mniej niż 3000 zł.

Opublikowano

Vanosy kolega ostatnio kupował w ASO w Wawie za 1000zł/szt. - jakoś pół roku temu.

Łańcuchy i ślizgi - jakieś 1500-2000zł

Robocizna 1500-2000zł - przez osoby, które na co dzień to robią, m.in wspomniana w klinku Klinika (no chyba, że ostro podrożeli)

6000-8000zł powinno się bez problemu zmieścić z nowym olejem, filtrami, świecami, łańcuchem napędu pompy olejowej, odmą/separatorem...

Do ASO BMW się nie zbliżać z vanosami i rozrządem - no chyba, że ktoś nie lubi swojego samochodu a przy tym ma za dużo pieniędzy (w szczególności na nowy silnik po ich cudacznych czynnościach).

Opublikowano
Dzieky za wasze odpowiedzy! Dziszaj byłem w Opolu, i zapytałem w officialnym warsztatu BMW. Z robocizna to wszystko bedzie kosztowac około 3500 zł za Czeszi i 1300 zł za robote. Znacy cie razem gdzies 5000 zł. W niemiec dzie mieszkam, najtansza cena to około 7600 PLN. I to u prywatnego goscia... :shock: