Skocz do zawartości

Jakie obroty biegu jalowego w 328 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po odpaleniu zimnego silnika mam obroty okolo 900 jak sie rozgrzeje spadaja do okolo 600. Czy tak powinno byc? Oczywiscie nic nie szarpie caly czas stoja na takim poziomie.
Opublikowano
Zanim pojade do warsztatu moge uslyszec jakies wskazowki ;-). Nie chce patrzec na mechanika jak na guru gdy ten bedzie totalne bzdury proponowal ;-). Moge jedynie dodac mam posypane katalizatory i ciagl brak czasu z ich wycieciem.
Opublikowano
Zanim pojade do warsztatu moge uslyszec jakies wskazowki ;-). Nie chce patrzec na mechanika jak na guru gdy ten bedzie totalne bzdury proponowal ;-). Moge jedynie dodac mam posypane katalizatory i ciagl brak czasu z ich wycieciem.

timm nie wycinaj calkiem katalizatorów , bo dzwiek ktory potem usłyszysz bedzie strasznie metaliczny i wcale nie bedzie przypominać rasowej R6 :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
To ja juz sam nie wiem. poprzednio mialem audi z silnikiem 2.8 bardo ladnie bulgatalo... niestety tak jak tutaj mialem posypana i dzwoniaca ceramike w katach - wycialem i dzwiek byul dokladnie taki jak mowisz, ale podobno to byl;o spowodowane fachowoscia tlumikarza - podobno w srodku rury musialy sie znalezc fragmenty elektrod czy jak to sie tamw migomacie nazywa. Dzwiek przypominal piasek trzepany w puszcze aluminiowej z tylko bardzo glosno i do ... Czyli co wstawic zamiast katow ? Nie chce znowu sobie popsuc dzwieku - teraz mam piekny rasowy bass.
Opublikowano

Filip, ale w temacie chodzi o 328 a nie 540 V8 :dance:

Luknij na temat a nie auto właściciela

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Filip, ale w temacie chodzi o 328 a nie 540 V8 :dance:

Luknij na temat a nie auto właściciela

Oki moja wina :mad2: ale 328 to jest R6 obroty 600 +/- 50 :cool2:

Pozdrawiam
Opublikowano
Zatem rozumiem jesli mam obroty okolo 600 - moze 625 Wink to oznacza wszystko jest ok Smile ?

Jeśli silnik chodzi równo i się nie potyka, nie wypadają zapłony to po co kombinować :wink:

Opublikowano
Niby tak, jednak jak sie slucha fachowcow to czasem zaczyna czlowiek niepotrzebnie szukac dziury w calym - ktos kto ma 325 wmawial mi obroty powinny wynosic okolo 900 wiec zaczalem sie zastanawiac...