Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

byłem na krótkim urlopie i bardzo się zdziwiłem, że po przekroczeniu granicy austriacko-słoweńskiej speed limit przestał działać.

Na Chorwacji również nie czytał. Po powrocie do Austrii znowu działa.

Czy jest możliwe odblokowanie tej funkcji w samochodzie tak aby w tamtym rejonie świata też działało ??????

Auto 2012 navi ver.2014

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A miałeś w navi mapę tych państw?

Speed Limit wspomaga się danymi z nawvi (pobiera stamtąd m.in. dane o skrzyżowaniach odwołujących zakazy, czy dane o obszarze zabudowanym)...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak.

Navi działała poprawnie i prowadziła mnie przez cały czas aż do celu.

Opublikowano

To samo jest po drodze Polska>Słowacja>Węgry>Serbia>Macedonia>Grecja

SpeedLimit działa w zależności od znaków. Część nie wiem czy nie spełnia wymogów unijnych i BMW ich nie dopuszcza, czy jak to jest, ale mimo mapy 2015 Premium i poprawnie działającej nawigacji limity prędkości nie są wyświetlane.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ta funkcjonalność działa w większości krajów EU, na pewno nie działa w Słowacji. Myślę że to celowe działanie bmw gdyż od razu po przekroczeniu granicy dostajemy komunikat że ta funkcja nie działa w danym kraju. Może to aspekt prawny, znaki wyglądają tak samo.
Opublikowano
hmmmm znając zamiłowanie do wlepiania "pokut" przez Słowackich policjantów to obstawiam, że to mogły być jakieś uzgodnienia z BMW na poziomie ministerialnym :norty: