Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy da się jakoś sprawdzić sprawność zaworu zwrotnego w tej obudowie (11 42 7 508 966)? Grzechocze mi silnik po odpaleniu, rano albo po długim postoju, po pierwszym odpaleniu już nie ma tego problemu.

I jeszcze jedno pytanie na przyszłość. W związku z tym, że nowa obudowa kosztuje ponad 800 pln, zaryzykuje i kupie używaną, może mi ktoś podpowiedzieć jak i czym ją wyczyścić/przepłukać. Nie chcę montować takiej po zakupie bo nie wiadomo co tam może być w środku :-)

Opublikowano

Raczej nie sprawdzisz, przynajmniej nic mi nie przychodzi do głowy, jak mógłbyś to zrobić.

Co do płukania nowej...ja bym w benzynie ekstrakcyjnej umył.

Daj znać czy po zmianie pomogło na grzechotanie po rozruchu, będzie dla potomnych.

Opublikowano
Jak sobie sprawdzisz w jakich autach występowała to zobaczysz. że w wielu nowszych. Duże prawdopodobieńswo, że trafisz lepsza sztukę z czegoś świeższego. Mi już tylko obudowa została do wymiany, ale jakoś się już chyba przyzwyczaiłem do porannego klekotnięcia (miłe jest zaskoczenie jak tego dźwięku nie ma :D ).