Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,mam taki problem że inpa nie łączy się z moim autem widzi baterie i zapłon a z e46 nie ma problemu.

odpinałem zegary,sterownik abs,instalacje lpg,sterownik poduszek i nic,szwagier jakiś czas temu podpinał pod 3 kompy i tylko łączył się z karoserią .

moje auto to e36 sedan 95 rok silnik 99r 1,8is ti m44

interfejs ads

inpa 5,02 i 4,47

i czy to prawda ze

gnieździe diagnostycznym Pomiar napięcia między 19 a 20 na włączonym zapłonie.

Jak jest mniej jak 8v to komunikacji nie będzie i jak będzie równe z napięciem akumulatora też komunikacji nie będzie?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Po dosyć długim czasie udało mi się połączyć z silnikiem,Powodem braku komunikacji z autem jest zwarcie na jednej linni k od karoserji,będę dalej szukał winowajcy braku komunikacji z autem.

niby jest jeden błąd związany z sondą ale są jeszcze jakieś numery kodów bez opisu

E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Date: 07/12/16 17:02:1

ECU: DM524DS0

JobStatus: OKAY

Variant: DM524DS0-------------------------------------------------------------

RESULT: 1 errors in error memory !-------------------------------------------------------------

10 Lambda probe before CAT OBDII Error !!

Error frequency : 1 Logistic counter: 40

Engine speed 1080.00 rpm

Engine temperature 51.75

degrees C Probe voltage before CAT -0.25 V

aufgetreten vor (rel. BZ) 0.20 h

min value fall below

axhaust relevant Error (after checkup MIL on)

Error present

Static error

Errorcode: 0A 52 52 10 FF 43 01 28 1B 85 1A 00 00 FE FE FE FE FE FE FE FE FE FE FE FE FE FE FE =============================================================

Opublikowano
Byłbym wdzięczny za informacje na temat przebiegu linni k od nadwozia,napięcie jakie mam na tym przewodzie 0,80v na wlaczonym zapłonie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sciągnij WDS i tam są wszystkie informacje jakich potrzebujesz, schematy instalacji wszystkie złącza i kolory kabli w całym bmw

WDS działa najlepiej na xp (może być vmware tylko przeglądarka internetowa internet explorer musi być starsza )

Jest też możliwość instalacji w nowszym systemie ale wymaga więcej zabiegów

a tu online http://www.bmw-planet.net/diagrams/release/en/

Opublikowano

Dzięki kolego ale już doszedłem,miałem zwarcie na którymś sterowniku.dla wszystkich tych którzy by napotkali taki problem.Po zdjeciu osłony pod kierownicą za dźwignią od maski mamy skrzynkę z klasterami,musimy znaleźć biało fioletowe przewody.jeden z nich idzie do złącza x20 potem do gniazda diagnostycznego.a reszta rozchodzi się po sterownikach auta-licznik,abs,imobilajzer itd.i odlaczamy po jednym przewodzie z klastra i sprawdzamy czy mamy komunikację.

Ta opcja jest lepsza niz dostanie się do każdego sterownika

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sciągnij WDS i tam są wszystkie informacje jakich potrzebujesz, schematy instalacji wszystkie złącza i kolory kabli w całym bmw

WDS działa najlepiej na xp (może być vmware tylko przeglądarka internetowa internet explorer musi być starsza )

Jest też możliwość instalacji w nowszym systemie ale wymaga więcej zabiegów

a tu online http://www.bmw-planet.net/diagrams/release/en/

Din, gdzie w wds е36 znalazł ? :?: