Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w nowych BMW da się jakoś ustawić, żeby przy dziennych światłach paliły się również światła pozycyjne z tyłu? Wolę jak auto jest widoczne z obu stron, dla mnie auto ze światłami z tyłu to auto w ruchu, poza tym lepiej też to wygląda.

BTW Argumenty o niższym spalaniu czy przepalonych żarówkach nie interesują mnie ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przepisy mówią że ma się świecić tylko przód przy światłach dziennych. Musisz przełączyć się na światła mijania jak chcesz być widoczny z tyłu.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Przepisy mówią że ma się świecić tylko przód przy światłach dziennych. Musisz przełączyć się na światła mijania jak chcesz być widoczny z tyłu.

To wiem, jednak w niektórych atutach można to ustawić w preferencjach, albo w serwisie. Dlatego byłem ciekaw jak jest w BMW.

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da sie zakodowac ale raczej nie w serwisie tylko u kogos kto zajmuje sie tym. Ja w f10 z rynku niemieckiego mam fabrycznie aktywowane dzienne z tylu, nawet po rozkodowaniu vinu to wyszlo.
Krzysztof
  • Członkowie klubu
Opublikowano

ASO niestety tego nie wykona bo nie ma możliwości dopisania do klucza wyposażenia auta opcji SA8TL czyli Daytime driving lights front and rear active

Zrobisz to w każdej innej firmie, która zajmuje się kodowaniem nowych aut BMW.

Opublikowano
ASO niestety tego nie wykona bo nie ma możliwości dopisania do klucza wyposażenia auta opcji SA8TL czyli Daytime driving lights front and rear active

Czy to ma jakiś wpływ na gwarancję? Nie wiem czy sprawa warta zachodu...

Opublikowano

Czy to ma jakiś wpływ na gwarancję? Nie wiem czy sprawa warta zachodu...

ASO nawet tego nie zauważy :)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

http://www.bimmerdiag.pl/ - WROCŁAW, LEGNICA, LUBIN dolnośląskie http://www.facebook.com/bimmerdiag/
Opublikowano
To jeszcze przy okazji zapytam, czy da się zakodować rozpoznawanie znaków jeśli mam Navi Pro, Connected Drive, Adaptacyjne Ledy (kamera nad lusterkiem)? Czy to wymaga dołożenia jeszcze jakiegoś hardware-u?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak sprawdzić tą kamerę i ewentualną aktywację czytania znaków ? Wystarczy VIN czy fizycznie auto ?